Duurzame Verlichtingstafel in Heerenveen


Duurzame Verlichtingstafel in Heerenveen
27-08-2013 9:00

Rijkswaterstaat Leefomgeving en het InterGemeentelijk-overleg Openbare Verlichting (IGOV)  organiseren in samenwerking met de gemeente Heerenveen op vrijdag 13 september in de ochtenduren een bijeenkomst van het IGOV-Innovatieplatform en 's middags een Duurzame Verlichtingstafel.

De Duurzame Verlichtingstafel is speciaal gericht op wethouders en gedeputeerden en heeft als thema 'Alternatieven voor openbare verlichting'. Doel van de Duurzame Verlichtingstafels is het initiëren van vervolgstappen voor de verduurzaming van de openbare verlichting in Nederland.

s Morgens vindt een bijeenkomst plaats van het IGOV-innovatieplatform over de ontwikkeling van een strategische beleidsnotitie Openbare VerLichting (OVL) gericht op de gemeentelijke verkiezingen in 2014 en een visie op de toekomst van OVL.

 's Middags volgt dan vanaf 13.30 uur de Duurzame Verlichtingstafel. De middag wordt geopend door Martijn Vroom, ambassadeur Openbare Verlichting en wethouder Noordwijk.
Verder zijn er lezingen van Paul Rutte (provincie Noord-Holland)  over actieve markering
en Piet Zijlstra (Kijlstra bestrating) over wegdekreflectie in binnenstedelijk gebied en onderzoek naar reflectie en monitoring. Jos Langkamp van de provincie Groningen vertelt over  reflecterende banden langs de weg in het buitengebied in relatie met de OVL en Age Hartsuiker, wethouder Heerenveen gaat in op het Lightchallenge team Heerenveen, duurzame trottoirband met verlichting erin.

De middag wordt afgesloten met een discussie over de alternatieven voor OVL en de vraag hoe de politiek de snelheid van de ontwikkelingen op het gebied van licht bij kan en moet houden.

De bijeenkomst vindt plaats in de Raadszaal van het  gemeentehuis Heerenveen. Gratis aanmelden kan door een e-mail te sturen naar openbareverlichting@rws.nl.


 

<< August 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >