Lightronics MVO-gecertificeerd


Lightronics MVO-gecertificeerd
07-08-2013 2:01

Lightronics meldt in een persbericht op 15 juli het MVO Prestatieladder niveau 3 - certificaat van DNV Business Assurance ontvangen te hebben. "Dit certificaat sluit perfect aan bij het eerder verkregen certificaat voor kwaliteit & duurzaamheid: ISO 9001:2008", aldus de specialist in verlichting voor de openbare en semi-openbare ruimte. Momenteel zijn er circa 175 bedrijven in Nederland gecertificeerd voor de MVO prestatieladder.

“Wij vinden dat beleid pas maatschappelijk verantwoord kan zijn, wanneer het is opgesteld in overleg met diezelfde maatschappij. We hebben onderzoek gedaan bij zowel interne en externe stakeholders; de samenwerking met leveranciers in kaart gebracht, maar ook aandacht geschonken aan onze afvalscheiding. Dat soort zaken sluit aan bij onze principes en doelstellingen, dus zijn we blij en trots op de certificering voor de MVO Prestatieladder”, aldus Tom Hamelers, K.A.M. Manager bij Lightronics.

“Het behalen van het certificaat is één stap, maar MVO is een continu proces. In alle vervolgstappen die wij zetten, trachten we de goede balans te vinden tussen de drie P’s. Alle procedures en processen in ons bedrijf voldoen al aan ISO 9001. Door de toetsing voor de MVO Prestatieladder hebben we nu duidelijk inzicht in het naleven van de ISO 9001-eisen en de basisbeginselen en normen van het MVO-beleid in onze organisatie", vervolgt Hamelers.

"Wij zijn bijzonder trots op het behalen van dit certificaat. De internationale aandacht voor milieu en duurzaamheid neemt voortdurend toe. Dit certificaat bevestigt dat wij een betrokken onderneming zijn, die voldoet aan een aantal belangrijke criteria wanneer het om MVO gaat”, aldus directeur Jos Spapens.

De MVO Prestatieladder maakt het mogelijk om, geïnspireerd door de ISO 26000, een MVO management systeem te certificeren en voorziet daarmee in de behoefte om vanuit maatschappelijke betrokkenheid duurzame ontwikkeling concreet, objectief en aantoonbaar te kunnen maken. Deze certificatienorm voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is samengesteld op basis van principes zoals verwoord in de internationale richtlijnen voor sustainability (de ISO 26000), stakeholdermanagement (AA1000) en indicatoren en rapportage (GRI). De norm is zodanig ingericht dat deze internationaal toepasbaar is. ISO 26000 is geen managementsysteem standaard en is niet bedoeld of geschikt voor certificatiedoeleinden.
De MVO Prestatieladder is wel geschikt voor certificatie. De vaststelling op de MVO Prestatieladder is een weergave van het MVO managementsysteem van een bedrijf of organisatie en een momentopname van de duurzame ontwikkeling die het doormaakt. (Bron: www.mvoprestatieladder.nl).

www.lightronics.nl

<< August 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >