LED-verlichting voor de Matlingeweg


LED-verlichting voor de Matlingeweg
06-08-2013 19:58

De gemeente Rotterdam heeft de circa 3 kilometer lange Matlingeweg voorzien van LED-verlichting. Dit is de eerste doorgaande weg in Rotterdam met deze openbare verlichting. De vorige verlichting was aan het eind van haar levensduur. Dit zorgde voor veel storingen en uitval van lampen. Daarom besloot de gemeente de lampen te vervangen.

De oranje verlichting heeft plaatsgemaakt voor energiezuinig wit licht, dat beter zicht geeft en daardoor de veiligheid vergroot. De tweehonderd oude armaturen zijn vervangen door armaturen met LED-verlichting. Deze LED-lampen hebben, aldus de gemeente, een levensduur van ongeveer 60.000 branduren. Dit is aanzienlijk meer dan de 10.000 branduren van de oorspronkelijke verlichting. De nieuwe lampen leveren ook een energie- en kostenbesparing op, doordat deze 51 procent minder stroom verbruiken. De CO2-uitstoot gaat hierdoor met 18.900 kilogram per jaar omlaag.

Eerder is in Rotterdam een pilot gedaan met LED-verlichting. Door de ervaring hiermee verwacht de gemeente dat het aantal storingen in lampen op de Matlingeweg met tweederde afneemt. In combinatie met de langere levensduur zijn er minder wegafsluitingen nodig voor onderhoud en reparaties.

Naast de Matlingeweg heeft de gemeente Rotterdam de straatverlichting vervangen op de naastgelegen bedrijventerreinen Spaanse Polder en Noord-West. Hier is energiezuinige witte verlichting geplaatst. Deze verlichting zorgt voor beter zicht, wat de verkeers- en sociale veiligheid ten goede komt.

De gemeente gaat naar eigen zeggen door met het verduurzamen van de straatverlichting in Rotterdam. Alle verlichting wordt de komende jaren vervangen door energiezuinige witte verlichting en in toenemende mate door LED-verlichting.
 

<< August 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >