Philips-LED's in Gents stadion


Philips-LED's in Gents stadion
31-07-2013 8:10

Philips heeft de samenwerking met de gloednieuwe Ghelamco Arena van KAA Gent bekendgemaakt. De dynamische LED-verlichting van Philips laat voortaan het stadion van Gent schitteren. 

Om de bezoekerscapaciteit van het stadion te verhogen en de ambities van de club te ondersteunen, heeft voetbalclub KAA Gent beslist om een nieuw stadion te bouwen, aansluitend bij hun streven naar een plaatsje in de Belgische top 3 en deelname aan de internationale competitie. Zo zal het stadion voortaan maar liefst zo’n 20.000 toeschouwers kunnen verwelkomen en wordt het ook multifunctioneel, uitgerust met winkels en faciliteiten voor allerlei evenementen.

Een stadion met dergelijke ambities moest dus wel in de kijker worden gezet. In samenwerking met Painting with Light, stelde Philips dan ook graag zijn deskundigheid ter beschikking om het stadion als geen ander te laten schitteren. Philips heeft zich ontfermd over de verlichting van het gehele stadion, zowel binnen als buiten, en gebruikte daarvoor zijn duurzame LED-technologie. Maar ook de verlichting op het veld zelf heeft Philips verzorgd, innovatieve verlichting voorzien van het ArenaVision-systeem.

Daarnaast heeft Philips ook alle buitengevels van het stadion voorzien van een LED-verlichtingsoplossing: een primeur in België. Licht en entertainment geven mensen inspiratie en maken een gewone omgeving tot iets buitengewoons. Bovendien bespaart men veel kosten met het gebruik van energiezuinige LEDs in plaats van traditionele verlichting. De Ghelamco Arena van KAA Gent kan met behulp van deze buitenverlichting haar evenementenagenda duidelijk zichtbaar en grootschalig aankondigen. Door het dynamische karakter van de mediagevel is het ook mogelijk om voortdurend de inhoud aan te passen, afhankelijk van het evenement en het programma-aanbod.

Het dak van het stadion zal worden verlicht met 10.000 LED-lichtpunten, in dezelfde lichtkleur als de mediagevel. Dit zal ervoor zorgen dat het gebouw op een unieke manier wordt benadrukt met een dynamische state-of-the-art lichtsysteem dat gepersonaliseerde verlichtingsmogelijkheden biedt met een palet van meer dan 16 miljoen kleuren in talloze combinaties en met nooit geziene lichteffecten (golven, crossfading, schitteringen, sequenties, stroboscoop-, veeg- en explosie-effecten). Het nieuwe computergestuurde systeem zorgt niet alleen voor een eenvoudiger beheer van de verlichting, maar straalt ook een superieure lichtkwaliteit uit.

Dit type van verlichting werd vorig jaar op de Empire State Building in New York geïnstalleerd, een unieke referentie die in goede aarde viel bij de investeerders van het stadion. Op de gevel van het stadion werden zo'n 500.000 LEDs geplaatst. Die zullen het mogelijk maken om geanimeerde boodschappen te projecteren naargelang het evenement dat in het stadion doorgaat. Tegelijk zal de mediagevel een uniek reclamemedium in België zijn, dat vanaf de grote verkeersassen (E40, E17 en R4) zichtbaar is.

<< July 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >