Lichtlianen bij 'Into the Wild'


Lichtlianen bij 'Into the Wild'
09-07-2013 10:22

Meer dan veertigduizend extatische muziekliefhebbers keken afgelopen zaterdag vol verwondering naar de overweldigende lichtshow in de ArenA. Geheel in het verleidende thema ‘Into the Wild’ voer Sensation haar publiek mee tot diep in de jungle. Livingprojects ontwierp en produceerde de driehonderd lichtlianen die onderdeel zijn van de futuristische show.“De reactie van het publiek wanneer de show ‘los’ gaat, dat is het moment waar je het voor doet”, aldus Michael Sebregts, directeur van Livingprojects. “Vanaf de eerste brainstormsessies met de creatieve afdeling van Sensation in februari is er onafgebroken gewerkt om de lichtlianen af te krijgen voor de show.”

Om de lianen echt te laten knallen zijn er custom made LED strings gemaakt van de CK Philips iColor Flex SLX string van 9 meter waarbij de LED’s in verschillende afstanden van elkaar zijn geplaatst. Dankzij het slim bedachte kabelsysteem kunnen de lianen niet alleen vrij aan de plafonds worden gehangen, maar kunnen deze ook makkelijk en compact getransporteerd worden. “Daar houd je vanaf het begin al rekening mee, de shows gaan de hele wereld over, dan is het noodzaak dat alles, van het transport tot aan de installatie en de aansturing zo praktisch mogelijk wordt gemaakt.”
De grote uitdaging binnen het project zat echter in het netwerk. Maar liefst vijftigduizend DMX-kanalen zijn er nodig om de lichtsturing met de LED’s te laten communiceren. “Door speciale netwerkswitches te ontwikkelen konden we het signaal door het enorme aantal kanalen laten lopen”, vertelt Michael Sebregts.Na de wereldpremire van de 2013-editie in de Amsterdam ArenA zal Sensation ‘Into the Wild’ nog 21 landen aandoen over de hele wereld. “Onlangs hebben we de ‘Source of Light’, het showelement van verleden jaar en de editie uit 2008 nog terug gehad voor revisie. We werken inmiddels al jaren samen met Sensation, maar toch blijft het altijd spannend tot dat allereerste moment dat in de ArenA het licht aangaat.”www.livingprojects.nl

<< July 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >