Lidl-distributiecentrum met Philips-LED's


Lidl-distributiecentrum met Philips-LED's
17-06-2013 8:00

In Heerenveen heeft Lidl een nieuw distributiecentrum geopend. Alle binnenverlichting is uitsluitend duurzame Philips LED-verlichting in combinatie met regelsystemen zoals aanwezigheidsdetectie en daglichtsensoren. 

Philips zorgde voor een totale verlichtingsoplossing voor het pand met het oog op duurzaamheid en om een kostenbesparing op energieverbruik en onderhoud te realiseren. Het nieuwe distributiecentrum is uitgevoerd met Philips LED-verlichting (Maxos LED Industry) in combinatie met regelsystemen zoals aanwezigheidsdetectie en daglichtafhankelijk dimmen door gebruik te maken van het binnentredende licht van de aanwezige koepels.

Lidl nam voor haar 46.000 vierkante meter nieuwe distributiecentrum in Heerenveen een ‘4 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat’ (Excellent) van de Dutch Green Building Council (DGBC) in ontvangst. "Nog nooit eerder is in Nederland een distributiecentrum van deze omvang zo duurzaam gecertificeerd. Dit pand behoort tevens tot de 5 procent meest duurzame gebouwen in Europa", meldt een woordvoerder van Philips.

“De bouw van dit distributiecentrum in Heerenveen is een afspiegeling van datgene waar Lidl voor staat: duurzaam, efficiënt, logisch en van deze tijd. Door ons discountconcept waarin eenvoud centraal staat, gaan we van nature al zuinig om met grondstoffen en energie. Daarnaast treffen we ook bewust extra maatregelen die goed zijn voor het milieu. Al deze inspanningen hebben ertoe geleid dat Lidl het meest duurzame distributiecentrum van Nederland heeft gebouwd”, aldus Séverine van Tuyll van Serooskerken, persvoorlichter van Lidl Nederland.

<< June 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >