Lampeninzameling bij technische groothandels


Lampeninzameling bij technische groothandels
14-06-2013 11:50

Wecycle gaat, in opdracht van Stichting LightRec, de samenwerking met technische groothandels intensiveren om de inzameling van verlichting door installateurs en professionele eindgebruikers te verbeteren. Het merendeel van de installatiebedrijven levert namelijk nog geen of  te weinig lampen in. LightRec, in Nederland namens producenten verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van energiezuinige verlichting, denkt dat de samenwerking met de technische groothandels de inleverdrempel flink kan verlagen.

Uit een analyse van Witteveen+Bos blijkt dat de installatiesector nog een inzamelpotentieel heeft van circa 1059 ton aan lampen1. Dat is meer dan 60% van wat er nu in totaal door Wecycle aan lampen wordt ingezameld (1.700 ton). Momenteel gaat slechts een kleine groep installatiebedrijven zorgvuldig om met oude lampen en armaturen: de 22 best presterende installatiebedrijven zijn goed voor 60% van het gewicht aan lampen dat in totaal voor recycling bij Wecycle terechtkomt.

Door de nieuwe samenwerking met groothandel en marktleider Technische Unie hoopt Wecycle het inzamelpercentage van lampen omhoog te brengen en de overige circa 6.600 installatiebedrijven enthousiasmeren. Sinds mei kunnen bezoekers van de groothandel bij alle servicecentra hun e-waste en lampen kwijt in een Wecycle-inzamelstraat. Daarnaast kunnen professionals oude lampen meegeven via de retourlogistiek van de groothandel. Jeroen Bartels, manager LightRec: “We moeten het professionals zo makkelijk mogelijk maken om lampen en armaturen in te leveren. Bij de groothandel komen ze toch al, het kost hen vrijwel geen extra moeite om daar ook oude lampen en armaturen in te leveren voor recycling. We hopen dat dit een doorbraak gaat veroorzaken als het gaat om lampeninzameling binnen het professionele circuit. Daar kunnen andere groothandels natuurlijk bij aansluiten. Sommigen hebben dit al gedaan.”

<< June 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >