Technische Unie plaatst Wecycle-inzamelstraten


Technische Unie plaatst Wecycle-inzamelstraten
15-05-2013 16:25

Vanaf medio mei staan in alle 37 servicecentra van Technische Unie Wecycle-inzamelstraten. Klanten kunnen hier snel en gemakkelijk hun afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) kwijt. Technische Unie is tot nu de enige technische groothandel die zijn klanten de service van een complete inzamelstraat biedt. Wecycle en Technische Unie willen hiermee meer e-waste inzamelen. De eerste inzamelstraat is nu geplaatst.

De keuze voor het plaatsen van Wecycle-inzamelstraten past in het maatschappelijk verantwoord ondernemen dat Technische Unie nastreeft. Als marktleider in de technische groothandelbranche levert Technische Unie grote hoeveelheden elektrische apparatuur. Voor Wecycle is de samenwerking belangrijk omdat het merendeel van de afgedankte TL-buizen afkomstig is uit het professionele circuit.

Afgelopen jaren boden de servicecentra van Technische Unie al de mogelijkheid tot het inleveren van TL-buizen, maar met de komst van de Wecycle inzamelstraten kunnen klanten nu ál hun e-waste – TL-buizen, spaarlampen, LED-lampen en kleine elektrische apparaten – kwijt, evenals batterijen. In alle servicecentra staan de Wecycle-inzamelstraten direct bij de ingang. Zo kunnen klanten hun elektrisch afval gelijk weggooien en hebben zij in het servicecentrum hun handen vrij. 

Wecycle draagt zorg voor een optimale recycling van de afgedankte elektrische apparatuur. Door de juiste verwijdering van de schadelijke stoffen wordt het milieu ontzien en door hergebruik van materialen worden er minder grondstoffen aan de natuur onttrokken.
Ook buiten de servicecentra spant Technische Unie zich in voor de inzameling van e-waste. Zo haalt men met routewagens afgedankte lampen en apparaten af bij industriële klanten en andere professionele eindgebruikers, zoals hotels en zorginstellingen. 

Technische Unie, Opgericht in 1880 en sinds 2000 onderdeel van Sonepar, biedt een breed assortiment technische installatiematerialen voor woningbouw, utiliteit, industrie, overheid, zorg en detailhandel.
Wecycle is de stichting die de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en kapotte energiezuinige verlichting (e-waste) in Nederland organiseert. Daarnaast registreert Wecycle e-waste dat volgens hoge kwaliteitsnormen wordt gerecycled. Wecycle is het collectieve systeem dat in opdracht van de producenten en importeurs zorgt voor verantwoorde inzameling, optimale recycling en rapportage aan overheid en samenleving. Wecycle laat ook onderzoeken uitvoeren en voert communicatiecampagnes. Wecycle werkt samen met gemeenten, kringloopbedrijven, installateurs, kinderboerderijen, winkels en consumenten.

www.technischeunie.com
www.wecycle.nl

<< May 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >