ABN-Amro wint Greenlight Award


ABN-Amro wint Greenlight Award
04-04-2013 8:33

De Green light partneraward werd op 26 maart in Brussel namens de Europese Commissie uitgereikt voor de meest energiezuinige inzending uit Nederland. ABN-Amro kreeg de voorkeur boven een groot aantal andere inzendingen omdat alle verlichting in het regiokantoor Dordrecht werd vervangen door energiezuinige verlichting, conform de bijzonder ‘Greenfox methodiek’.

Mr. Paolo Bertoldi reikte de prestigieuze award uit namens European Commission (DG JRC) aan negen winnaars, onder wie Jeffrey Voors van ABN-Amro.

Het project in Dordrecht geeft volgens de jury bijna dezelfde besparing als nieuwe energiezuinige verlichting. De investering bedraagt echter slechts ongeveer een derde van de kosten ten opzichte van nieuw geïnstalleerde verlichting, omdat er gebruikt wordt gemaakt van de bestaande armaturen. Hierdoor is de terugverdientijd een stuk korter dan bij volledige vernieuwing van de verlichting. Voor het daadwerkelijke vervangen van de verlichting werkt GreenFox samen met arbeidskrachten uit sociale werkplaatsen.

ABN-Amro en GreenFox bieden deze vervangingsmethodiek ook aan derden aan, door de investering voor te financieren. Het gerealiseerde voordeel vertaalt zich financieel direct naar de klant. De besparing kan vervolgens worden gebruikt om de financiering terug te betalen. Per saldo bespaart de klant/gebruiker van het pand dus direct en wordt de investering betaald uit de gerealiseerde energiebesparing.

Greenlight GreenLight is een initiatief van de Europese Commissie om duurzame verlichting bij organisaties en overheden te stimuleren. NSVV heeft in 2013 het stokje overgenomen van Agentschap NL als Nederlands contactpunt voor het programma.De winnaars met de prestigieuze award.
 

<< April 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >