Amsterdam Light festival van start


Amsterdam Light festival van start
09-12-2012 8:01

Afgelopen vrijdag 7 december ging in Amsterdam het Amsterdam Light festival van start. Van 7 december 2012 tot en met 20 januari 2013 zijn in het centrum van de hoofdstad lichtsculpturen van hedendaagse internationale kunstenaars gratis te bewonderen. 

“Dit is een cultureel festival van licht en water dat de pracht van de historische stad letterlijk in de schijnwerpers zet”, aldus de organisatie. “Het festival wordt mede mogelijk gemaakt en gedragen door heel cultureel ondernemend Amsterdam en in nauwe samenwerking met de kennisinstituten van de stad.”

Onderdelen van het festival zijn de Boulevard of Light (7 december- 20 januari), de wandeling Illuminade (vanaf 14 december – 30 december), de botenparade Christmas Canal Parade (op 15 december) en Socialight, bedoeld om Amsterdammers van alle leeftijden en verschillende stadsdelen bij de invulling van het festival te betrekken.

“In de partnerprogrammering haken de Amsterdamse musea, Artis, podiumkunsten, restaurants, winkels, stadsdelen en het bedrijfsleven in op het Amsterdam Light Festival”, besluit de organisatie.


Philips, partner van het Amsterdam Light Festival, werkt onder meer mee aan het  lichtkunstwerk 1.26 Amsterdam van Janet Echelman aan. "Voor dit kunstwerk wordt Philips LED-verlichting gebruikt. De intelligente en dynamische LED-verlichting verandert van kleur en is bijzonder geschikt voor architectonische buitenverlichting, zoals een groots lichtkunstwerk of lichtshow."   

Lichtkunstenares Janet Echelman geeft vorm aan het stedelijk luchtruim met monumentale, vloeiende en bewegende sculpturen die reageren op omgevingskrachten zoals wind, water en zonlicht. In India creëerde Echelman van vissersnetten een nieuwe vorm van volumineuze sculptuur, zonder zware en solide materialen. Om haar projecten vorm te geven werkt ze samen met een team van professionals uit o.a. de luchtvaart en de architectuur. Zij gebruikte voor het kunstwerk LED-verlichting van Philips Color Kinetics. 1.26 Amsterdam is een verwijzing naar de aardbeving in Chili van februari 2010 die ervoor zorgde dat de dag werd verkort met 1.26 microseconden.

Rogier van der Heide, Chief Design Officer Philips Lighting: “Philips en Janet Echelman delen een passie voor licht als kunstvorm. In een wereld waarin technologie, kunst en design steeds meer versmelten, groeit de belangstelling voor lichtkunst en lichtcultuur. De lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival geven betekenis aan de openbare ruimte, laten de schoonheid van eenvoud zien en brengen mensen bij elkaar. Met het lichtfestival willen we de stad Amsterdam gedurende de donkerste tijd van het jaar verrijken én verlichten met kunst.”

<< December 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >