Nieuwe belangenorganisatie: LightingEurope


Nieuwe belangenorganisatie: LightingEurope
07-12-2012 8:01

We zijn in Europa een lichtorganisatie rijker. Afgelopen woensdag 5 december werd in Brussel LightingEurope gelanceerd. Deze ‘stem van de Europese verlichtingsindustrie’ vertegenwoordigd volgens de initiatiefnemers lichtbedrijven in alle soorten en maten.

De nieuwe lichtorganisatie moet een tweetal oude organisaties vervangen. “LightingEurope vervangt de European Lamp Companies Federation (ELC) en de Federation of National Manufacturers Associations for Luminaires and Electrotechnical Components for Luminaires in the European Union (CELMA)”, aldus de initiatiefnemers.

“De nieuwe organisatie bundelt de krachten van de Europese lichtindustrie. Het doel is optimaal te profiteren van de mogelijkheden die de opkomst van de LED de markt bieden”, zegt de woordvoerder. “LightingEurope zal gaan fungeren als hét platform voor de ontwikkeling en communicatie van de positie van de lichtindustrie binnen én buiten Europa.”

De organisatie is volgens de woordvoerder gespitst op onderwerpen als duurzaamheid, innovatie, kwaliteit en leiderschap in verlichting. “We willen bijdragen aan het vormgeven van beleid en het vaststellen van normen en richtlijnen.”

Onder de ‘founding members’ van de nieuwe organisatie treffen we veel bekende namen. Om er een aantal te noemen: de Nederlandse Lichtassociatie (NLA), GE Lighting, Havells Sylvania, Osram, Philips, Toshiba en Zumtobel.

<< December 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >