Programma NSVV Nationale Lichtcongres 2012


Programma NSVV Nationale Lichtcongres 2012
31-10-2012 16:00

Op donderdag 8 november 2012 staat weer het Nationale Lichtcongres, georganiseerd door de Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde (NSVV), op het programma. Het jaarlijkse congres heeft dit keer een feestelijk tintje vanwege het 75-jarig jubileum van de NSVV. Het thema is dan ook: 'NSVV in de schijnwerpers, 75 lichtjaren onderweg'. Plaats van handeling is het CineMec in Ede.


Zonder licht geen leven! De Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde bewijst al 75 jaar dat verlichting een essentiële bijdrage levert aan de maatschappij. Met gedegen onderzoek, vernieuwende concepten en verdere ontwikkeling van de verlichtingssector. Het jubileumcongres heeft een speciaal programma waarbij de 75 'lichtjaren' van de NSVV het uitgangspunt zijn voor een blik naar de toekomst en de verdere vormgeving van de verlichtingskunde.

Uiteraard is er meer dan voldoende gelegenheid om te netwerken. Tijdens het congres zijn talrijke insiders uit de verlichtingswereld aanwezig. Onder hen gebruikers en aanbieders van licht, zoals de overheid, de industrie, de elektriciteitswereld, architecten, consultants, ontwerpers en installateurs, kennisinstituten en onderwijsinstellingen.
 
Inschrijven kan via deze link. Uw aanmelding wordt per e-mail bevestigd.
 

Programma

13:00
Ontvangst, registratie en koffie

13:45
Opening en welkomstwoord, door de dagvoorzitter Piet van Staalduinen (Syntens)

13:50
NSVV 75 lichtjaren onderweg, door Léon Schrijnemaekers (voorzitter NSVV)

14:00
De aarde van boven belicht, door André Kuipers (astronaut)

Ruim 250.000 mensen volgden dagelijks de belevenissen van André Kuipers op Twitter en meer dan 3 miljoen mensen in Nederland keken naar zijn terugkomst op aarde. De NSVV is er dan ook trots op hem, na zijn herstelperiode en huldiging, te mogen verwelkomen op haar jubileumcongres. Nederlands bekendste astronaut deelt tijdens het congres zijn ervaringen rondom de verlichting van onze planeet en het universum met de aanwezigen. Mét de gelegenheid om vragen te stellen.

15:00
The art of successful lighting in a modern World, door Ann Webb (President of the CIE and Manchester University).

Lighting is art and science; beauty and function. As new technology offers functional changes, what are the implications for the art of lighting, and what is the meaning of art?

15:45
Pauze

16:15
Slimmere verlichting voor een gezonder leven
Prof. dr. ir. Evert J. van Loenen (TU, Eindhoven)

Onderzoek laat zien dat zonlicht een belangrijke rol speelt in een groot aantal biologische en psychologische processen die de mens gezond houden. We brengen echter een steeds groter deel van onze tijd binnenshuis door, met beperkte toegang tot zonlicht. In deze voordracht bespreekt prof. dr. ir. Evert J. van Loenen de recente ontwikkelingen op het gebied van daglicht en virtueel daglichtonderzoek, gericht op het vinden van oplossingen voor de gebouwde omgeving die welzijn en zelfs herstelprocessen kunnen verbeteren ('Healing Environments'), zonder hoge energielasten te introduceren. Om die balans te vinden worden inzichten en methoden gebruikt uit het vakgebied van de omgevingsintelligentie ('Ambient Intelligence'). Een betoog waaruit blijkt hoe belangrijk verlichting is voor de gezondheid en wat diverse vormen van kunstlicht daarin kunnen betekenen.

17:00
15 Lichtjaren verder, ‘visionairs’ van de NSVV / studenten Hogeschool van Amsterdam.

Is er over 15 jaar nog verlichting nodig en hoe ziet die er dan uit? Wat zijn dan de toepassingen? Via een speciaal samenwerkingsverband bogen deskundigen van de NSVV zich samen met studenten over de toekomst van licht en verlichting. Een bijzondere vooruitblik naar de verlichtingstoepassingen van de toekomst.

17:45
Slotwoord. Door Piet van Staalduinen (Dagvoorzitter, Syntens).

18:00 - 22:00
Feestelijk netwerken met entertainment en een dinerbuffet.

<< October 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >