Gouden Bakkie Award voor Koreman Verlichting


Gouden Bakkie Award voor Koreman Verlichting
18-10-2012 9:06

Directeur Nico Koreman van Koreman Verlichting uit Ilpendam heeft de Gouden Bakkie Award ontvangen uit handen van Jan Vlak, directeur van Wecycle.

Recyclingorganisatie Wecycle voert campagne om aandacht te vragen voor de inzameling van afgedankte professionele energiezuinige verlichting. Drie inzamelpartners die het goede voorbeeld geven wonnen een Wecycle Gouden Bakkie Award. Naast Koreman Verlichting zijn dat Raymax uit Monster en Willems Installatiebedrijven uit Roermond. Raymax zamelde in een half jaar tijd ruim een half miljoen energiezuinige lampen in binnen de glastuinbouwsector. Willems Installatiebedrijven voert sinds begin dit jaar bij alle 24.000 huizen van een woningbouwcorporatie in Limburg de tl-buizen en armaturen af via Wecycle.

Koreman Verlichting verzorgt advies en installatie van professionele verlichtingsoplossingen. Het bedrijf heeft veel armaturen ingezameld in 2012. Ook zet het bedrijf in op voorlichting van eigen medewerkers over de verantwoorde afvoer van energiezuinige verlichting. In totaal is 80 procent van de afgedankte tl-buizen en armaturen afkomstig van installateurs en servicebedrijven. Naar schatting de helft daarvan wordt ingezameld.

Wecycle heeft vijftig inzamelpartners uit het professionele circuit geselecteerd die een goed voorbeeld zijn voor hun collega’s. Als dank voor hun inzet trakteren Wecycle koffiedames op de bedrijfslocaties op koffie met taart. Alle vijftig geselecteerde inzamelpartners staan op www.wecycle.nl/bakkie.


In 2011 zamelde Wecycle 3,5 miljoen kilo spaarlampen, tl-buizen en armaturen in. Met name de tl-buizen en armaturen zijn afkomstig uit het professionele circuit. Apart inleveren hiervan acht Wecycle belangrijk, omdat deze verlichting tot meer dan 90 procent kan worden gerecycled. Daarnaast kunnen armaturen PCB-houdende condensatoren bevatten en zit in tl-buizen een kleine hoeveelheid kwik. Deze stoffen worden tijdens de recycling verantwoord verwijderd.

Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en kapotte energiezuinige verlichting (e-waste). Wecycle wil zoveel mogelijk e-waste inzamelen en werkt hiervoor samen met gemeenten, kringloopbedrijven, installateurs, winkels, scholen en consumenten. Wecycle zorgt in opdracht van producenten en importeurs voor verantwoorde inzameling, garandeert recycling met een hoog milieurendement en rapporteert hierover aan de overheid.

<< October 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >