Symposium Groen Licht op Floriade


Symposium Groen Licht op Floriade
19-03-2012 9:05

Groen in, op en aan gebouwen is een bron van energie en vitaliteit. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat groen een positief effect heeft op ons welbevinden en onze gezondheid. Groen en daglicht vitaliseren, verlagen stress en ziekteverzuim, we worden er fitter, creatiever en alerter door. De positieve uitstraling, de akoestische kwaliteiten en opvang van fijnstof zijn belangrijke eigenschappen van groen. Om functionele groen- en daglicht toepassingen te realiseren moeten ontwerpers, bouwers en groenprofessionals kijken en werken vanuit samenhang. Leer van de internationale top groen- en daglichtarchitecten Ken Yeang (Maleisië), Martin Haas (Behnisch Architektur, Duitsland) en Torben Thyregod (Velux, Denemarken) hoe dat kan!

 

Het symposium staat in het teken van groen en daglicht binnen de gebouwde omgeving en geeft een overzicht van trendsettende toepassingen op dit gebied. Keynote spreker is de Maleisische architect Ken Yeang, grondlegger van bioclimatic design, waarin groen- en daglichttoepassingen een prominente rol spelen. Daarnaast presenteren de architecten Martin Haas (partner Behnisch Architektur Duitsland) en Torben Thyregod (VELUX Denemarken) Europese trends in groen- en daglichtarchitectuur met aansprekende voorbeelden uit hun portfolio. Onderdeel van het symposium is de uitreiking van de Daylight Award 2012, dé kwaliteitsprijs voor daglicht gebruik binnen de Nederlandse architectuur. Het volledige programma kunt u bovenaan downloaden. Het symposium vindt plaats in Villa Flora: het hoofdpaviljoen van de Floriade en toonaangevend op het gebied van duurzame innovatie.

 

Het symposium is bedoeld voor professionals uit de ontwerp-, bouw- en groensector, en voor beleidsmakers en adviseurs op het gebied van bouw en groen. Met het symposium willen we professionals inspireren door een boeiend overzicht te geven van uitgekiende groen- en daglichttoepassingen. Maar we willen sectoren ook verbinden. Want goede groen- en daglichttoepassingen zijn alleen te realiseren door ze integraal mee te nemen in het ontwerp van een gebouw. Alleen als architecten, groen- en bouwprofessionals samenwerken ontstaan toepassingen die een echte meerwaarde bieden voor het energetisch systeem van het gebouw, het binnenklimaat én de gezondheid en het welbevinden van de gebruikers. Synergie, samenwerking en kennisdeling tussen de bouw- en de agrosector is een voorwaarde voor succesvol groen.

 

Deelnemers aan het symposium wordt de mogelijkheid geboden om ’s ochtends deel te nemen aan een rondleiding 'op maat' over de Floriade, waarbij wij de mooiste groen- en daglichtprojecten voor u geselecteerd hebben.

 

Meer informatie is te vinden op de site van Bouwen met groen en glas

<< March 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >