Beste spaarlamp relatief goedkoop


Beste spaarlamp relatief goedkoop
01-01-2012 11:03

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat huishoudens dankzij gebruik van spaarlampen tot bijna vijf keer zo goedkoop uit kunnen zijn. Ook de afzonderlijk beschikbare ‘lichtbronnen’ werden onder de loep genomen. De Calex Ultraslim Mini Spaarlamp 11W (2,95 euro) rolde als beste uit de test. Opvallend is dat deze spaarlamp één van de goedkoopste op de markt is.

“Het is bekend dat de milieuvriendelijkheid en levensduur de sterke punten zijn van de spaarlamp, maar opvallend is dat het kostenverschil op lange termijn zo groot is”, wijst marketingmanager Michel van Slingerland van Hornbach op de onderzoeksresultaten, die aantonen dat een spaarlamp - omgerekend naar een periode van 10 jaar - met afstand de voordeligste lichtbron is: gemiddeld slechts 26,50 euro. “Vergeleken met respectievelijk een gloei-, halogeen- en LED-lamp is dat bijna vijf, vier en twee keer zo voordelig. Dus een spaarlamp is niet alleen een milieuvriendelijker alternatief, maar ook beter voor de portemonnee. Je slaat dus twee vliegen in één klap.”
Bouwmarkt Hornbach is één van de aanbieders van de Calex Ultraslim Mini Spaarlamp 11W.

Over de snelle ontwikkeling op het gebied van LED-lampen zegt Van Slingerland dat goede LED-lampen die aan de juiste lichtopbrengst voldoen, nog erg duur zijn. “De spaarlamp is dan ook nog steeds het beste alternatief voor de gloeilamp.”

De onderzoeksresultaten van de Consumentenbond staven de ontwikkeling dat het licht nu echt dooft voor de vertrouwde gloeilamp; vanaf komend voorjaar mogen er alleen nog gloeilampen van minder dan 25 Watt worden gemaakt.
Bouwmarkt annex tuincentrum Hornbach speelt met een ruim assortiment aan energiezuinige lampen in op deze historische ontwikkeling. De bouwmarktketen heeft de vele alternatieven voor de ‘weggooilampjes’ uitgebreid voor het voetlicht gebracht tijdens de najaarsshows in alle vestigingen. Van de kogel-, kaars- en staaf-, tot de reflector-, globe- en buislamp (ofwel, de ‘Tornado’-spaarlamp). Voor wie ondanks al deze alternatieven erg gehecht is aan de gloeilamp, heeft Van Slingerland goed nieuws: “We hebben ook (dimbare) spaarlampen in gloeilampvorm. Tegen een vaste lage prijs van 2,79 euro per stuk.”
 

<< January 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >