Duurzaamheidsuccessen voor InterfaceFLOR


Duurzaamheidsuccessen voor InterfaceFLOR
05-05-2011 9:35

InterfaceFLOR, actief in het ontwerpen en produceren van innovatieve modulaire vloeren, heeft bekend gemaakt het afgelopen jaar vijf hoogtepunten te hebben gehaald op het gebied van duurzaamheid. Grote stappen zijn er gezet op het gebied van recycling, het reduceren van CO2-uitstoot en het vergroten van transparantie. Met deze resultaten wil InterfaceFLOR andere organisaties inspireren in hun tocht naar verdere verduurzaming.

Dan Hendrix, voorzitter en CEO van Interface Inc. (het moederbedrijf van InterfaceFLOR): "Het streven naar duurzaamheid is de stimulerende kracht binnen onze organisatie. Het is verweven in de gehele bedrijfsvoering en beinvloedt de manier waarop wij denken, handelen en communiceren. In deafgelopen 12 maanden hebben we een opmerkelijke vooruitgang geboekt op verschillende gebieden die allemaal leiden naar verdere verduurzaming en groei van de organisatie."

Hendrix: "De afgelopen 17 jaar hebben wij een intensief onderzoek gedaan naar de milieu-en sociale effecten van InterfaceFLOR. Dit onderzoek heeft de organisatie doen besluiten om het productiemodel van 'take-make-waste' te verlaten. De organisatie beweegt steeds meer richting een duurzaam businessmodel dat geïnspireerd is op de natuur. InterfaceFLOR hanteert elementen als afvalreductie, energieverbruik, CO2-emmissie en waterverbruik als elementaire indicatoren om de organisatie succesvol te sturen naar verdere verduurzaming en operational excellence."

Hendrix: "Naast de focus op duurzaamheid zijn wij van mening dat het investeren in sociaal kapitaal, medewerkers en mensen uit de plaatselijke gemeenschap, een kritisch component is in het streven naar vooruitgang. Door de resultaten te laten zien op het gebied van duurzaamheid en sociaal kapitaal, hopen wij andere organisaties en toekomstige generaties te inspireren. De recent behaalde duurzaamheidsuccessen zullen daar hopelijk aan bijdragen:

1. 40 Procent van de gebruikte grondstoffen door InterfaceFLOR is afkomstig uit gerecycled- of biologisch materiaal. In de afgelopen zes jaar is het gebruik van gerecycled- of biologisch materiaal gestegen van 4 naar 40 procent.

2.ReEntry 2.0; InterfaceFLOR heeft sinds 1995 een tapijttegelterugnameprogramma (ReEntry), waarmee al meer dan 90 miljoen kilo aan tapijttegels en tapijtresten is verwerkt.De nieuwste en meest duurzame manier van volledige recycling gebeurt sinds december 2010 met de ReEntry 2.0 machine op de productievestigingin Scherpenzeel. Het herwonnen garen wordt door de garenfabrikant verwerkt tot nieuw garen en het backingmateriaal kan weer worden verwerkt tot nieuwe tapijtrug. Hiermee wordt de productiecirkel in zijn geheel gesloten. Jaarlijks wordt hiermee 2.700 ton materiaal per jaar gerecycled. Dit komt overeen met ruim honderdvijftig voetbalvelden (meer dan 600.000 vierkante meter) aan tapijttegels. InterfaceFLOR is de eerste tapijtfabrikant in Europa die op deze manier haar producten volledig kan recyclen.’

3. InterfaceFLOR heeft de uitstoot van broeikasgassen op productie-installaties verminderd met 35 procent ten opzichte van 1996. Cumulatief gaat het om een reductie van 24.000 ton CO2-uitstoot, wat gelijk staat aan het planten van 612.641 bomen de komende 10 jaar.

4. InterfaceFLOR heeft de laatste 12 maanden grote stappen gezet om alle producten van een EPD te voorzien. Het streven is om dit project in 2012 te hebben afgerond. InterfaceFLOR maakt al geruime tijd gebruik van levenscyclusanalyses (LCA’s) om de milieueffecten van alle producten en processen te meten. Met de Milieuproductverklaring EPD (Environmental Product Declaration) kan InterfaceFLOR de milieueffecten nog nauwkeuriger bepalen. Standaardisatie en validatie door een onafhankelijke partij verduidelijken de uitgebreide productinformatie aanzienlijk.

5. Door middel van het Together We Can Reuse It-project hebben medewerkers van InterfaceFLOR in Thailand laten zien welke mogelijkheden er zijn om afval op een inventieve manier te recyclen. Medewerkers maakten van afvalgaren poppen, die vervolgens zijn verkocht voor het ondersteunen van een non-profit stichting. Het recyclingproject biedt de lokale bevolking tegelijkertijd een nieuwe, potentiële bron van inkomsten."
 

<< May 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >