Tarkett verrast


Tarkett verrast
02-03-2011 9:45

Tarkett is wereldleider in vloerbekleding en sportvloeren en biedt vloeroplossing voor in leslokalen en gangen. De vertrouwde linoleumvloeren maken plaats voor
vinylvloeren die aan alle wensen en eisen voldoen van het huidige onderwijssysteem.

Door productontwikkelingen levert een vinylvloer verrassend veel voordeel op ten aanzien van een linoleumvloer. Een linoleumvloer heeft jarenlang het schoolbeeld bepaald, maar maakt nu plaats voor een duurzamere vloer. De vinylvloeren hebben zich de laatste jaren ontwikkeld als uitstekende vervanger van de linoleumvloer. Steeds meer scholen kiezen voor een vinylvloer van Tarkett.

“Ten eerste hebben de Tarkett vinylvloeren veel lagere exploitatiekosten. Dit is een gevolg van schoonmaak- en onderhoudskosten die veel lager zijn. Door het principe no wax, no polish for life zien scholen de kosten dalen. Daarnaast scheelt het enorm in organisatie en mankracht. Ook biedt de vloer uitstekende akoestische eigenschappen. De vinylvloer zorgt voor een dempend effect wat voor een flexibel onderwijssysteem een must is,” verteld Sales Director Nederland Lieuwe Steendam.

“Tarkett heeft al 50 jaar ervaring met recycling en is koploper in de ontwikkeling van duurzame vloeren. De vinylvloeren bestaan voor een groot deel uit gerecycled materiaal en hernieuwbare grondstoffen. Dit heeft een positief effect op de binnenluchtkwaliteit. Scholen zijn zich steeds meer bewust van het creëren van een duurzame leef- en leeromgeving. Vloeren maken daar een belangrijk onderdeel van uit. Tarkett denkt hier in mee,” verklaart Steendam.

Het programma ‘Balanced Choice’ van Tarkett geeft scholen de mogelijkheid om een bewuste productkeuze te maken. Tarkett laat door labels op alle producten op een transparante manier zien wat de invloed is op het milieu. De labels geven informatie over het percentage hernieuwbaar materiaal, recyclebaar materiaal en het niveau van VOS-uitstoot. Tarkett biedt ook het ReUse programma aan. Dat is het grootste recyclingprogramma in de branche.

Overigens zal de anbieder ook anwezig zijn op de beurs ZorgTotaal, van 16 tot en met 18 maart in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Hier zal het bedrijf haar onderhoudsvriendelijke iQ vloeren presenteren. "Binnen de iQ serie presenteren we met trots de iQ Natural. Een milieuvriendelijke vinylvloer die bovendien zeer onderhoudsvriendelijk is. iQ Natural is de eerste vloer die voor 75 procent uit hernieuwbare grondstoffen bestaat en 100 procent recyclebaar is. Het kleurenschema is geïnspireerd door het Scandinavische kleurenscala; een rustig patroon en 24 kleuren waar we ons fijn bij voelen. Van vredig groen en blauw tot warm geel en rood tot harmonisch grijs. In onze stand laten we graag de verschillende toepassingen zien van deze ‘groene’ vloer."

Tarkett is te vinden in hal 11 stand C010.

<< March 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >