InterfaceFlor toont innovaties op Material Xperience


InterfaceFlor toont innovaties op Material Xperience
26-01-2011 8:40

De firma InterfaceFlor zal op de beurs Material Xperience (7 tot en met 11 februari in Jaarbeurs in Utrecht) enkele innovaties op het gebied van design en duurzaamheid tonen.

Volgens de firma zijn TacTiles noviteiten in tapijtbranche. Volgens InterfaceFlor vergroten deze producten het gebruiksgemak, dragen ze bij aan een beter binnenklimaat en verminderen ze de negatieve impact op het milieu.
TacTiles zijn lijmvrije stickers die op de hoeken van tapijttegels worden gelegd om zo een zwevende vloer te maken. Bij het leggen van de vloer is hierdoor geen schadelijke lijm meer nodig, zo meldt InterfaceFlor. De impact van lijm op de luchtkwaliteit wordt door producenten en gebruikers ernstig onderschat. Zelfs lijmsoorten met de laagste emissiewaarden stoten namelijk gemiddeld meer vluchtige, organische stoffen (VOC) uit dan het tapijt zelf. Met de innovatieve legmethode vermindert InterfaceFlor de milieubelasting met maar liefst 90 procent en wordt de luchtkwaliteit in de woon- en werkomgeving aanzienlijk verbeterd.

InterfaceFlor toont op Material Xperience ook de nieuwe service Design Unlimited. Dat biedt 'architecten, interieurspecialisten en creatieve professionals de volledige vrijheid om een geheel op maat gemaakt ontwerp voor de vloer te creëren', zo meldt InterfaceFlor. 'Originele, visuele ontwerpen kunnen worden vertaald naar tegeltapijt, maar ook bestaande producten kunnen op de specifieke wensen van de gebruiker worden aangepast', zo vervolgt het persbericht. 'Een nieuwe technologie voor digitalisering van visualisaties van de speciale wensen vergroot de mogelijkheden voor interieurprofessionals aanzienlijk, maar vermindert tegelijkertijd de behoefte aan stalen(kaarten)'. InterfaceFlor heeft met deze innovatie naaar eigen zeggen een instrument ontwikkeld om haar impact op het milieu verder te minimaliseren. Dat sluit volgens de firma nog beter aan op de wensen van gebruikers.

<< January 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >