'Meest duurzame ondergrond'


'Meest duurzame ondergrond'
08-11-2010 8:00

Marktleider Interfaceflor lanceert de Ultra Cool Line. Op dit moment is deze tapijttegelrug volgens de anbieder aantoonbaar de meest duurzame ondergrond voor tapijttegels die er beschikbaar is. "De Milieuproductverklaring van de Ultra Cool Line rekent af met alle andere ‘duurzame’ alternatieven."

Ton van Keken, directeur van Interfaceflor: "Onze ambitieuze organisatiedoelstelling is om in 2020 helemaal geen nadelige invloed meer te hebben op het milieu. Om dit te behalen, zijn wij altijd op zoek naar materialen en producten die hieraan bijdragen. Dankzij vergelijkende milieuproductverklaringen, gebaseerd op levenscyclusanalyses (LCA’s), kunnen we steeds duurzamere materialen identificeren en ontwikkelen. Wij zijn er dan ook erg trots op om de Ultra Cool Line te mogen presenteren."

Het gebruikte materiaal Graphlex wordt gemaakt van bitumen en gerecycled krijt. "De onafhankelijke analyse toont aan dat Graphlex de laagste milieubelasting heeft op alle verschillende milieu-impact categorieën van de milieuproductverklaring." De milieuproductverklaring kijkt hierbij naar de totale milieu-impact op het gebied van: verzuring, vermesting, opwarming van de aarde, aantasting van de ozonlaag, smogvorming en totale embodied energie.

Ton van Keken: "Naast de ontwikkeling van Graphlex, hebben we ook onze productietechniek verder geperfectioneerd. Zo zorgt onze –zelfontwikkelde- ultrasoon snijmachine ervoor dat snijverlies tot een minimum wordt beperkt en productie-afval wordt geminimaliseerd. Het afval dat er nog is wordt gerecycled. De ultrasoon snijmachine bespaart verder veel energie doordat er bij een hoge temperatuur kan worden gesneden en er dus veel minder tapijt gekoeld hoeft te worden." Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat InterfaceFLOR jaarlijks 70 ton minder verspilt. Dit komt neer op een reductie van 600 ton C02-uitstoot op jaarbasis.

<< November 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >