Verwol levert duurzaam kantoor op


Verwol levert duurzaam kantoor op
15-07-2010 5:00

In het door Ericis ontwikkelde ‘Gouwe Zone’ aan de Tielweg te Gouda is sinds kort, in één van de drie separate gebouwen, Woningborg gehuisvest. Bij de bouw van ‘GouweZone’ zijn de belangrijkste innovaties op het gebied van alternatieve energie direct geïmplementeerd. Door de combinatie van verschillende natuurlijke bronnen wordt een comfortabel binnenklimaat gerealiseerd in combinatie met een zeer laag energieverbruik.

Verwol Projectafbouw startte eind 2009 in opdracht van Woningborg & Ericis met de afbouw en coördinatie van het inmiddels door Woningborg betrokken kantoor. In vijf maanden tijd zijn vijf bouwlagen volledig afgebouwd.

Bij binnenkomst staat men direct oog in oog met een strak ogende receptie balie welke is afgewerkt met houtfineer. Ook in het auditorium op de eerste verdieping is veel gebruik gemaakt van houtfineer en zorgen de gestoffeerde wanden voor een optimale akoestiek. Omdat er in het pand gebruikt is gemaakt van betonkern activering is er circa 2.100 vierkante meter Brander Acoustuc spuitpleister aangebracht. Deze akoestische korrelpleister laat een hoge warmte- en koudestraling door en zorgt tevens voor een optimale akoestiek.

Naast het auditorium zijn ook het bedrijfsrestaurant en vergaderzaal strak afgewerkte verschijningen. In beide ruimtes zijn kastenwanden geplaatst. In de vergaderzaal zijn, ter bevordering van de akoestiek, met stof bespannen frames opgehangen.

De kantoorscheidende wanden op de verdiepingen bestaan vooral uit geperforeerde metal stud wanden welke zijn voorzien van binnenbeplating zodat er kan worden voldaan aan de gestelde geluidseisen. De kastenwanden in de gangzones dienen tevens als gangscheidende wanden en zijn op elke verdieping terug te vinden. Naast de kastenwanden zijn er Clearvision enkelglaswanden met volglazen deuren geplaatst.

Opdrachtgever: Woningborg Gouda / Ericis adviseurs en managers Gouda
Architect: EGM architecten
Afbouw & coördinatie: Verwol Projectafbouw BV
 

<< July 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >