SoftCells gezamenlijk op markt gebracht


SoftCells gezamenlijk op markt gebracht
19-11-2009 9:23


Inrichter Ahrend en textielleverancier Kvadrat gaan nauw samenwerken op het gebied van de marketing en verkoop van SoftCells. SoftCells zijn gepatenteerde panelen die geschikt zijn voor geluidsabsorptie en bevordering van de akoestiek. De panelen kunnen zowel tijdens de bouw als na voltooiing ervan worden gemonteerd.

Ahrend en Kvadrat worden distributiepartners op het gebied van SoftCells. "Onze nauwe samenwerking past in ons beider bedrijfsfilosofie van ‘co-creation': het samen met klanten en architecten zoeken naar mooie, efficiënte en akoestisch uitmuntende inrichtingsoplossingen", licht Remon van Rijn, Manager Marketing en Communicatie van Ahrend, de samenwerking toe.

SoftCells zijn panelen waarbij textiel dat onder spanning staat, wordt toegepast om geluidsabsorptie, lichttransmissie en kleur te beheersen. "Geluid beïnvloedt in belangrijke mate de manier waarop je een ruimte ervaart", aldus Marcel Vermeulen, Country Director Netherlands van Kvadrat. "Een ruimte zonder enige akoestische behandeling heeft een lange ‘nagalmtijd'; geluid wordt versterkt en spraak is moeilijk verstaanbaar. Kvadrat SoftCells zorgen voor een plezieriger werk- en leefklimaat door de akoestiek te verbeteren."

Er zijn twee soorten SoftCells. De ene is de Original, waarbij textiel dat onder spanning staat, licht en geluid beïnvloedt; de andere de SoftCells Broadline. Bij deze nieuwe variant is akoestisch schuim achter de voorste textiellaag aangebracht. Dat resulteert in Klasse A-geluidsabsorptie; SoftCells Broadline zijn de enige panelen die voldoen aan deze hoogste akoestische norm. Deze variant is onder andere toegepast in één van de multifunctionele ruimten bij de NOW Flagship Store van Ahrend in Amsterdam.

SoftCells worden toegepast in zakelijke ruimten, zoals ontvangst-, werk-, presentatie- en vergaderruimten. Vermeulen van Kvadrat: "Zij zorgen niet alleen voor een schitterend resultaat, maar bovenal voor uitstekende akoestische eigenschappen die productiviteit en welzijn bevorderen. SoftCells zijn ideaal voor elke omgeving waar schitterend design, uitstekende akoestiek, duurzaamheid en flexibiliteit belangrijke inrichtingscriteria zijn."

Zie ook:
Kantoorinrichter breidt mogelijkheden uit
Kantoorgigant prikkelt toeleveranciers
Gratis meubilair voor congres 
Milieuinstrument kantoorinrichter 
Europese aanbesteding
Ahrend richt gedeelte ICSE in
Huis Maastricht feestelijk heropend
Kromhout ingericht door Ahrend 
Crisis stimuleert duurzaam ondernemen 
Inruil, reiniging en reparatie 
Advertorial Ahrend

 

<< November 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >