Ray Anderson bij InterfaceFLOR


Ray Anderson bij InterfaceFLOR
03-07-2009 8:48

Afgelopen maandag 29 juni was een belangrijke voortrekker van de duurzaamheidsbeweging even in Nederland. Nee, niet Michael Braungart. Bij InterfaceFLOR in Scherpenzeel werd een lezing gegeven door de Amerikaanse Interface-oprichter Ray Anderson.

Anderson vertelde onder meer over zijn 'geboorte' als duurzaamheidsgelovige in 1994. En de aimabele Amerikaan benadrukte met een onvervalste 'southern drawl' dat de aandacht voor duurzaamheid bij Interface vanaf medio jaren negentig niet werd ingegeven door markertingoverwegingen. "Het gaat ons echt alleen om het veiligstellen van de wereld voor onze kleinkinderen. Wanneer we nu niets doen, is er voor hen namelijk geen toekomst meer."

Anderson gaf aan blij te zijn met de recente aandacht van andere bedrijven voor duurzaamheid. "Ik zie duurzaamheid zeker niet als ons unique selling point. Elk bedrijf dat zich bekeert tot een meer duurzame bedrijfsvoering zie ik als winst; het betekent een overwinning voor de overtuiging die wij al 15 jaar verkondigen."

Niettemin gaf de Amerikaan aan enige twijfels te hebben bij de recente Cradle to Cradle-hype. "Afgaand op de bedrijven die nu CC-gecertificeerd zijn, moet ik concluderen dat zij in de meeste gevallen de standaarden die wij onszelf opleggen in de verste verte niet benaderen."
Die Interface-standaard is dan ook ambitieus: in 2020 wil het bedrijf volledig duurzaam zijn. Anderson: "En dat gaan we halen, hoe moeilijk het ook nog zal worden."

Zie ook:
Design én duurzaamheid 
Ecometrics resultaten gepubliceerd
Spin Rotterdam
Ruim 200.000 vierkante meter tapijt
huren is duurzaam 
Vitaliteit en Gastvrijheid
Michael Braungart wint terrein 
Kubermann kiest voor Interface

  

<< July 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >