Ruim honderdvijftig deelnemers


Ruim honderdvijftig deelnemers
18-02-2008 8:42

edm-2008-presentatie

De Spaanse multinational organiseerde onlangs de tweede EDM in Almeria (Spanje) met distributeurs uit meer dan vijftien Europese landen. Van zaterdag 9 februari tot en met dinsdag 12 februari vond de EDM plaats met meer dan honderdvijftig Europese distributeurs.

Tijdens deze dagen kregen de distributeurs zowel de kans om het hoofdkantoor van de Cosentino Group te leren kennen, alsook de prachtige provincie van Almeria in het zuiden van Spanje waar het hoofdkantoor van de groep gevestigd is.

Het evenement past binnen de strategie die het bedrijf in 2007 geïmplementeerd heeft met als uitgangspunt consolidatie en uitbreiding van de Europese bedrijfsvoering. Het doel van het evenement is om als referentiekader en ontmoetingspunt voor het verkoopteam van Cosentino voor Europa te dienen. Daarnaast was het forum bedoeld om alle deelnemers de strategie en bedrijfsvoering van Cosentino te verduidelijken, alsook het product, de verkoop en informatie over distributie in 2008.

 

Opmerkelijk in het evenement van dit jaar waren de conferenties die gegeven werden door twee grote namen in design en keukentrends. De eerste spreker was Paolo Boffi, stichter van het Italiaanse keukenmeubilair merk Boffi en president van de European Furniture Producers Association (EFIC). De tweede spreker was Aldo Colonetti, directeur van het Europese Instituut Design (Instituto Europeo di Design).

 

De Cosentino Group is één van de bekendste Spaanse bedrijven, wat onder meer een gevolg is van de uitgebreide exportactiviteiten. Het concern heeft tien vestigingen buiten Spanje waarvan zeven in Europa. De European Distributors  Meeting reflecteert de stijgende investeringen van de groep in de Europese markt. Gelijke ervaringen zijn reeds opgedaan met distributeurs in de Noordamerikaanse en Latijnsamerikaanse markten.

edm-2008-groepsfoto

 

Cosentino groep is een wereldwijd opererend Spaans familiebedrijf dat zich toelegt op het ontwerpen, produceren en verspreiden van architectonische en decoratieve natuursteenwerken. Cosentino bouwt sterke merken rond toonaangevende producten voor vernieuwende toepassingen in de particuliere woonomgeving en openbare gebouwen. De speerpunten van het Cosentino beleid zijn: een goed ontwerp, vernieuwing en duurzame omgang met de leefomgeving.

 

Cosentino is vertegenwoordigd in tachtig landen, en exploiteert zes fabrieken, veertien steengroeven en negentien werkplaatsen met 2059 medewerkers. Het Spaanse hoofdkantoor staat in Macael, Andelusië. Cosentino wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Cosentino Northwest Europe, in Deurne. De overige zeven internationale dochtermaatschappijen zijn Cosentino USA, Latina Vìtoria, Cosentino UK, Cosentino Süddeutschland, Cosentino Scandinavia, Cosentino Portugal en Cosentino Italia. In 2006 was 64 procent van de productie bestemd voor export buiten Spanje.

cosentino-vierkant

 

<< February 2008 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >