Parket Alliance lanceert website


Parket Alliance lanceert website
06-03-2020 8:00

Tien groothandels, producenten en importeurs van parket, gebundeld in de branchevereniging Parket Alliance, hebben recent de website www.real-wood.nl gelanceerd. "De website is bedoeld om meer bekendheid te genereren voor de unieke voordelen en eigenschappen van een houten vloer."

Niet alleen de bekende aspecten zoals sfeer, levensduur en uitstraling worden benadrukt, maar vooral ook de eigenschappen op het gebied van milieu en duurzaamheid komen op de website aan de orde. "Gangbare vloeren van bijvoorbeeld beton, laminaat of PVC veroorzaken stuk voor stuk forse CO2-uitstoot. Hout slaat juist tijdens de groeifase van jonge aanplant tot volwassen bomen enorme hoeveelheden CO2 op! Na de oogst en productie van vloerdelen houdt de houten vloer de opgeslagen CO2 vast. Daarmee onderscheidt de houten vloer zich zeer positief ten opzichte van bijvoorbeeld laminaat- en vooral de milieubelastende kunststof- en pvc-vloeren."
 

De Parket Alliance hanteert het Real Wood-label als eigen keurmerk. "Het overgrote deel van het hout onder dit label is afkomstig uit verantwoord beheerde Europese bossen. Real Wood staat voor duurzame houtoogst, waarbij het credo 'één boom oogsten, twee bomen aanplanten' in de praktijk wordt toegepast." De Alliance-leden werken samen met hun afnemers om consumenten te attenderen op het label én de (milieu)voordelen van de houten vloer.


De nieuwe website is puur informatief en biedt daarom ook geen webshop of winkelzoekfunctie. "De Parket Alliance heeft enkel en alleen als doel informatie over de houten vloeren te verstrekken. Voor individueel advies en verkoop verwijst de branchevereniging naar de parketspeciaalzaak."

www.parketalliance.nl


Deel op Social Media<< March 2020 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >