Architecten maken vloeren tijdens 'labdag' van Forbo


Architecten maken vloeren tijdens 'labdag' van Forbo
27-09-2019 8:00

Een groep van zo’n zestig architecten ontwierp onlangs hun eigen vloeren tijdens de Forbo Flooring Labdag, die dit jaar in samenwerking met Broeinest werd georganiseerd.


"Met veel plezier, inzet en inventiviteit experimenteerden ze in Forbo’s proeffabriek met de duurzame ingrediënten van het CO2-neutraal geproduceerde Marmoleum", aldus de vloerenfabrikant. "Daarnaast kregen de architecten van Forbo’s Designteam en R&D afdeling een ‘sneak preview’-presentatie van de nieuwe Lineair collectie, die nog in ontwikkeling is." Forbo profiteerde hierbij van de waardevolle terugkoppeling door de gasten. De architecten werden bovendien bijgepraat over recente ontwikkelingen op het gebied van Furniture Linoleum.

"Verder kregen de architecten een boeiende lezing van Marjolein van Gelder, Forbo’s programmamanager duurzaamheid. Zij sprak over Forbo’s vergaande circulaire aspiraties en legde uit hoe de vloerproducent haar linoleum volledig circulair aan het maken is."

Tijdens een fabrieksrondleiding maakte de groep kennis met het productieproces van linoleum, dat al meer dan 120 jaar op ambachtelijke wijze in de Zaanstreek wordt gemaakt. Broeinest, tenslotte, organiseerde een inspirerende trendlezing annex workshop over het ontwerpen van een vloer in het jaar 2050, en de uitdagingen die daarbij komen kijken. 

In het onderstaande filmpje een impressie van de 'labdag'.

www.forbo-flooring.nl.


Deel op Social Media<< September 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >