Nieuw Flooring Development Center voor IVC


Nieuw Flooring Development Center voor IVC
10-09-2019 8:00
Wie recent nog op de E17 in Waregem (B) heeft gereden, zal wellicht de renovatie zijn opgevallen van een iconisch gebouw. De Belgische vinylvloerenproducent IVC Group brengt namelijk zijn nieuwe Flooring Development Centre onder in het bekende complex met de opvallende hoekige vormen en reusachtige hellende dakstructuur.

Vanaf begin dit jaar hebben de commerciële afdeling en de designafdeling van IVC hun intrek genomen in het gebouw en kunnen klanten er inspiratie komen opdoen in de showroom.

IVC Group nam Glenn Sestig onder de arm om het bijzondere gebouw de 21e eeuw binnen te loodsen. “Samenwerken met Glenn Sestig en zijn team was van begin tot einde enorm inspirerend”, zegt Cindy Van Moorleghem, Marketing Director bij IVC Group.

De modernisering van het gebouw waarin IVC’s Flooring Development Centre vandaag gevestigd is, ging gepaard met heel wat esthetische en functionele uitdagingen. Het brutalistische gebouw dat eind jaren tachtig ontworpen werd door architectenduo J. Verbauwhede en P. Vandekerkhove, springt in het oog en is bovendien erkend als bouwkundig erfgoed. Glenn Sestig stond dan ook voor een dubbele uitdaging: de originele kenmerken en uitstraling van het gebouw bewaren én het pand aanpassen aan de hedendaagse vereisten van IVC.

Dat is uitstekend gelukt. Ook Glenn Sestig kijkt daarom tevreden terug op de samenwerking. "“Het Flooring Development Centre is een schitterend voorbeeld van hoe je in een pand architectuur en materialen kunt samenbrengen en combineren tot een esthetisch geheel dat de bedrijfsvisie uitdraagt”, concludeert Glenn. "Bij IVC resulteert dit in een gebouw waar de
internationale groep kan uitpakken met zijn innovatieve ontwikkelingen op het vlak van technologie, esthetiek, comfort en duurzaamheid.”

www.ivc-commercial.com

Deel op Social Media<< September 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >