Boswandeling in het ziekenhuis


Boswandeling in het ziekenhuis
15-07-2019 9:00

Tara Mulder winnaar van de eerste PFZW Design Award. In het kader van deze prijs bedachten zeventien studenten van de opleiding Industrieel Ontwerpen van de Technische Universiteit (TU) Delft  innovatieve oplossingen om doktersassistenten meer te laten bewegen tijdens het werk. 
Na een spannende strijd mag Tara Mulder zich de winnaar noemen van de PFZW Design Award 2019. De jury vond haar concept 'Boswandeling' de beste oplossing voor de casus die de studenten voorgelegd kregen.


Deze eerste PFZW Design Award is een samenwerking tussen Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) en TU Delft. Begin april kregen de studenten een casus voorgelegd. Zij werden gevraagd een oplossing te ontwerpen om doktersassistenten tijdens het werk in beweging te krijgen om daarmee het verzuim te verlagen. PFZW had hierin de rol van facilitator en bracht de creatieve, talentvolle studenten in contact met de doktersassistenten.

In de jury zaten onder andere directievoorzitter van het Reinier de Graaf ziekenhuis Carina Hilders, directeur van PFZW Peter Borgdorff en voorzitter van de faculteit, Peter Vink. Met haar idee 'Boswandeling wil Tara Mulder het vergeten trappenhuis van het Reinier de Graaf aanpassen door middel van geur, geluid en fotobehang, waardoor het lijkt alsof de traploper door een bos wandelt en eerder geneigd is de trap te nemen. Een oplossing die niet alleen voordelen biedt voor doktersassistenten, maar ook voor andere medewerkers, patiënten en bezoekers. Het is de bedoeling om deze innovatie daadwerkelijk uit te rollen in het ziekenhuis.

Het hele traject van inzending tot uitreiking is vastgelegd in een mini-videoserie, die in september 2019 verschijnt op https://beterewereld.pfzw.nl/ en op de YouTube-pagina van Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

De award is in het leven geroepen door Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). In de zorg- en welzijnssector is het ziekteverzuim relatief hoog. PFZW zorgt voor het pensioen van mensen die werkzaam zijn in deze sector. Naast zorgen voor een goed pensioen, wil het pensioenfonds een bijdrage leveren aan innovatieve oplossingen. Oplossingen waardoor medewerkers later ook in goede gezondheid van hun pensioen kunnen genieten. Het is de eerste keer dat PFZW de award uitreikt.


Deel op Social Media<< July 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >