Akoestiek in Villa VPRO verbeterd


Akoestiek in Villa VPRO verbeterd
01-05-2019 8:30

'Ontwerpen met het mes op tafel', noemde toparchitect Winy Maas het ooit. De kritiek op de slechte akoestiek in de door 'zijn' MVRDV ontworpen Villa VPRO liet hij aldus gemakkelijk van zich afgelijden. Gebruikers moesten blij zijn met het bijzondere onalledaagse interieur. Sindsdien zijn er vele akoestische ingrepen in het bijzondere gebouw gedaan. Ook de 'Rode Loper-ruimte' in het gebouw is onlangs akoestisch geoptimaliseerd.

De Rode Loper-ruimte is een prachtige, grote, open ruimte, met verschillende niveaus, bedoeld om brainstormsessies of redactievergaderingen te houden. Er was tot voor kort alleen een kleine ‘maar’: de ruimte was altijd leeg, want niemand maakte er gebruik van. De reden hiervoor was de akoestiek van de ruimte. Deze was zo slecht, dat de ruimte oncomfortabel was om in te werken.

Met deze hulpvraag zocht de VPRO dan ook contact met PD Group. Doel: het optimaliseren van de akoestiek bij behoud van de originele architecturele uitstraling. “Een mooie opdracht", aldus een woordvoerder van de PD Group.

"Om de leefbaarheid van de Rode Loper ruimte te verbeteren zijn er wandpanelen van hergebruikte en duurzame materialen geplaatst. We ontwierpen een grote greenwall van platmos, bolmos, eikenschors en rendiergras. Daarbij werden ook sanseveria’s geplaatst, die zowel de sfeer als de akoestiek ten goede komen. De originele architectuur van de ruimte is in stand gehouden: alle originele hoeken en bijzondere lichtinvallen geven deze ruimte juist karakter en dat moest behouden blijven."

"Dat onze missie om van de Rode Loper een beter werkbare omgeving te maken is gelukt, blijkt wel uit de bedrijvigheid die sinds de oplevering in de ruimte plaatsvindt. Medewerkers van de VPRO geven aan dat ze de Rode Loper nu een prettige plek vinden om te werken en te overleggen. De ruimte wordt weer volop benut!"

Wat Winy Maas ervan vindt dat 'het mes van tafel is' in zijn iconische ontwerp is niet bekend.

www.pdgroup.nl


 


Deel op Social Media
<< May 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >