Nieuws


12-02-2020 11:00

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in het inspirerende IJver in Amsterdam werd deze week een nieuwe Forbo-collectie gepresenteerd. "De nieuwe Allura-collectie is gemaakt met Hollandse passie", aldus de vloerenfabrikant. "Een duurzame designvloer voor elk denkbare toepassing en verwachting."

De nieuwe Allura-collectie bestaat uit luxe vinylplanken en -tegels. De Design Studio van de vloerproducent heeft de manier waarop mensen werken, leven, ontspannen, leren en spelen als uitgangspunt genomen bij het ontwikkelen van haar collecties & designs. "Zo ziet Forbo bijvoorbeeld dat modulariteit steeds belangrijker wordt in het creëren van gebouwen en ruimtes. De nieuwe Allura collectie speelt daar sterk op in met loslegsystemen, die weer makkelijk te verwijderen zijn. Daarnaast zijn hergebruik en duurzaamheid natuurlijk cruciaal in deze tijd. Forbo heeft daarom een recycleprogramma opgezet voor de terugname van zowel snijafval als gebruikte Allura-vloeren."

De nieuwe Allura collectie wordt niet alleen in Nederland ontworpen, maar ook geproduceerd. "En wel volgens de hoogste kwalitatieve standaarden." De nieuwe Allura-collectie telt zes series, die elk een grote variëteit aan dessins en kleuren vertegenwoordigen. "Denk aan fraaie houten, stenen en betonnen. Allura Flex is de zeer populaire tegel die met enkel fixeerlijm wordt geinstalleerd, Allura Ease een loslegtegel die geheel los gelegd wordt, Allura Click Pro betreft een kwaliteits kliktegel, Allura Dryback is ijzersterk, betrouwbaar en kent de grootste keuze in kleur en dessins en het akoestische Allura Decibel, tenslotte, zorgt dat geluidsoverlast wordt tegengegaan."

Alle Allura-vloeren hebben volgens Forbo een ongekende dimensie-stabiliteit, kennen geen patroonherhaling (wat de aanblik zeer natuurgetrouw maakt) en leveren stuk voor stuk langdurige prestaties. "De hoogwaardige productietechniek maakt specifieke ontwerpen en uitvoeringen mogelijk, zoals zeer lange, brede of smalle planken, Hongaarse punten, visgraatvormen en natuurgetrouwe embossing (relief, red.) in uiteenlopende structuren."


www.forbo-flooring.nl/allura


Deel op Social Media12-02-2020 13:30

Het European Resilient Flooring Manufacturers’ Institute (ERFMI) - het Europese instituut voor producenten van veerkrachtige vloeren - heeft de verklaring van de Circular Plastics Alliance ondertekend. Samen met meer dan honderd partners in de waardeketen voor kunststoffen zet ERFMI zich actief in tot het gebruik of produceren van meer herbruikbare kunststoffen.


De leden van de Circular Plastics Alliance, waaronder bedrijven, handelsorganisaties en een groep publieke instanties, hebben met de steun van de Europese Commissie een verklaring uitgegeven waarin ze zich inzetten om in de komende 6 jaar het gebruik van herbruikbare kunststoffen te verhogen.
 

In de verklaring spreken de ondertekenaars af om in 2025 10 miljoen ton gerecycleerde kunststoffen in nieuwe producten te verwerken door middel van vrijwillige, door de markt gestuurde initiatieven en activiteiten.
 

"Bij ERFMI zetten we ons in om toe te werken naar een circulaire economie voor onze producten. We kijken ernaar uit om samen te werken met de meer dan 100 ondertekenaars uit de waardeketen voor kunststoffen om de doelstellingen in de verklaring van de Circular Plastics Alliance te realiseren", zegt Jane Gardner, Managing Director van ERFMI, die de belangen van de veerkrachtige vloerenbranche in Europa behartigt.
 

Ze vervolgt: "Onze leden zetten zich in om een circulaire economie voor onze sector te verwezenlijken en dat is een van de hoekstenen van onze strategie. Iedereen bij ERFMI is van mening dat de Circular Plastics Alliance ons daadwerkelijk in staat stelt om toegang te krijgen tot de waardeketen voor kunststoffen en te werken aan het verwezenlijken van onze doelstellingen."
 

Gardner verklaart dat de organisatie momenteel betrokken is bij verschillende projecten die zijn afgestemd op de principes van de Circular Plastics Alliance, waaronder het EU-project Circular Flooring (www.circular-flooring.eu), een project ter waarde van €5,4 miljoen met financiering door Horizon 2020, het Europese kaderprogramma voor onderzoek en innovatie.
 

Als een van de elf projectpartners levert ERFMI een directe bijdrage aan het project op het gebied van onderzoek naar recyclage van afgedankte PVC-vloerbedekkingen met behulp van het Fraunhofer CreaSolv-proces. Dit proces omvat de technisch geavanceerde scheiding van 'verouderde weekmakers' en restmateriaal om hoogwaardig PVC-materiaal te verkrijgen, vergelijkbaar met materiaal van primaire grondstoffen. Dit materiaal wordt vervolgens verwerkt tot droge stof. Deze zijn klaar voor hergebruik in nieuwe vloerbedekkingsproducten die volledig voldoen aan de huidige EU-wetgeving en die consumentenverwachtingen ten aanzien van circulaire economie waarmaken.
 

Het project wordt gecoördineerd door het Fraunhofer-Institut für Verfahrenstechnik und Verpackung IVV in Duitsland en beoogt de technische en commerciële haalbaarheid van dit recyclageproces voor PVC-vloeren op industriële schaal te beoordelen. Het project loopt tot mei 2023.

ERFMI behartigt de belangen van zeventien fabrikanten en verdelers van veerkrachtige vloerbedekking in heel Europa. Gezamenlijk produceren deze meer dan 360 miljoen vierkante meter vloerbedekking per jaar en bieden ze werk aan 11.000 mensen. Leden van de ERFMI zijn: The Altro Group, Amorim Revestimentos, Amtico International, Mondo Group, Aspecta, BIG Floorcoverings, Designflooring, Dickson-Constant, Endesign Limited, Forbo Flooring Systems, Gerflor, IVC, Nora systems, Polyflor, Tarkett, Kährs en Windmöller.

www.erfmi.com


Deel op Social Media<< February 2020 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >