Nieuws


10-09-2019 8:00

'Geef het Cuypersplafond weer kleur'. Onder dat thema is het Cuypershuis in Roermaond beginnen met een crowdfunding-actie. Doel is om het gedecoreerde plafond van Cuypers weer zichtbaar te maken.

"Het prachtig gedecoreerd plafond in de oorspronkelijke huiskamer van architect Pierre Cuypers moet weer zichtbaar worden voor het publiek", aldus het museum. "In het oorspronkelijk ontwerp uit 1859 zijn de monogrammen PC en AT (Pierre Cuypers en Antoinette Thijm) verwerkt als verwijzing naar hun huwelijk. Keltische en middeleeuwse motieven sieren het ontwerp van de decoraties.Helaas is dit plafond de vorige eeuw verloren gegaan omdat het niet meer in goede staat was."

De huidige staat van het plafond.


Het Cuypershuis in Roermond zet alles op alles om de middelen te vergaren zodat het plafond, met de typische Cuypers decoraties, kan worden gereconstrueerd en onderdeel wordt van de nieuwe museumpresentatie. Door samen te werken met studenten van de opleiding 'SintLucas - Decoratie- en restauratieschilder’ wordt ook de kennis over Cuypers’ decoraties overgedragen op de nieuwe generatie restauratoren.
 

De reconstructie gaat in totaal 40.000 euro kosten. Tussen 25 augustus en 6 oktober 2019 worden via crowdfunding de laatste financiële middelen bij elkaar gehaald om deze noodzakelijke reconstructie mogelijk te maken. Er is nog een bedrag van 17.500 euro nodig.

 

Het Cuypershuis start begin 2020 met de inrichting van een nieuwe vaste presentatie. Op 1 juni 2020 opent deze nieuwe permanente museale opstelling voor het publiek. De inrichting van de nieuwe vaste presentatie is hét moment om ook het Cuypersplafond te herstellen en weer zichtbaar te maken voor het publiek.

 

Claudia Junge van Stichting Restauratie Atelier Limburg (SRAL) is daarom al gestart met het kleurenonderzoek. De eerste resultaten geven een indruk van de reconstructie van het plafond. Het SRAL is ook verantwoordelijk voor de beschilderingen in het Rijksmuseum.

 

www.cuypershuisroermond.nl


Deel op Social Media




10-09-2019 8:00
Wie recent nog op de E17 in Waregem (B) heeft gereden, zal wellicht de renovatie zijn opgevallen van een iconisch gebouw. De Belgische vinylvloerenproducent IVC Group brengt namelijk zijn nieuwe Flooring Development Centre onder in het bekende complex met de opvallende hoekige vormen en reusachtige hellende dakstructuur.

Vanaf begin dit jaar hebben de commerciële afdeling en de designafdeling van IVC hun intrek genomen in het gebouw en kunnen klanten er inspiratie komen opdoen in de showroom.

IVC Group nam Glenn Sestig onder de arm om het bijzondere gebouw de 21e eeuw binnen te loodsen. “Samenwerken met Glenn Sestig en zijn team was van begin tot einde enorm inspirerend”, zegt Cindy Van Moorleghem, Marketing Director bij IVC Group.

De modernisering van het gebouw waarin IVC’s Flooring Development Centre vandaag gevestigd is, ging gepaard met heel wat esthetische en functionele uitdagingen. Het brutalistische gebouw dat eind jaren tachtig ontworpen werd door architectenduo J. Verbauwhede en P. Vandekerkhove, springt in het oog en is bovendien erkend als bouwkundig erfgoed. Glenn Sestig stond dan ook voor een dubbele uitdaging: de originele kenmerken en uitstraling van het gebouw bewaren én het pand aanpassen aan de hedendaagse vereisten van IVC.

Dat is uitstekend gelukt. Ook Glenn Sestig kijkt daarom tevreden terug op de samenwerking. "“Het Flooring Development Centre is een schitterend voorbeeld van hoe je in een pand architectuur en materialen kunt samenbrengen en combineren tot een esthetisch geheel dat de bedrijfsvisie uitdraagt”, concludeert Glenn. "Bij IVC resulteert dit in een gebouw waar de
internationale groep kan uitpakken met zijn innovatieve ontwikkelingen op het vlak van technologie, esthetiek, comfort en duurzaamheid.”

www.ivc-commercial.com

Deel op Social Media



10-09-2019 8:30

KLM-gebouw 203/204, het opleidingscentrum voor piloten en cabinepersoneel, is onlangs vernieuwd. Forbo speelde een belangrijke rol bij het project.

Zo kreeg de entree een Coral Welcome schoonloopmat die grotendeels gemaakt is van gerecyclede PET-flessen en visnetten. In de flight safety hal waar twee splinternieuwe flight simulators staan, de kantoren, vergaderruimtes, gangen en ontvangsthal ligt een combinatie van CO2-neutraal Marmoleum Walton en CO2-neutraal Marmoleum Striato. 



www.forbo-flooring.nl


Deel op Social Media




<< September 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30





Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >