Nieuws


15-07-2019 8:00

Het Europese instituut voor producenten van veerkrachtige vloeren (European Resilient Flooring Manufacturers’ Institute - ERFMI) heeft de meest recente milieuproductverklaringen (Environmental Product Declarations - EPD) gepubliceerd, waarin een hele reeks veerkrachtige vloerbedekkingen worden behandeld. Ook de EPD-calculator op de website is vernieuwd. 
 

Een milieuproductverklaring is een onafhankelijk geverifieerd en geregistreerd document waarin inzichtelijke en vergelijkbare informatie wordt verstrekt over de ecologische impact van een product tijdens zijn gehele levensduur. ERFMI, die de belangen van de veerkrachtige vloerbedekkingssector in Europa behartigt, heeft met zijn leden samengewerkt om informatie aan te leveren voor een levenscyclusanalyse (LCA) op Europees niveau van een groot aantal soorten vloerbedekkingen en specificaties. Met dit onderzoek, dat is uitgevoerd door Think Step in samenwerking met ERFMI en zijn afzonderlijke leden, is een reeks EPD's voor tien soorten veerkrachtige vloerbedekkingen opgesteld.

Producenten van elk vloertype binnen ERFMI hebben gedetailleerde informatie aangeleverd over hun productieprocessen, van grondstoffen tot energieverbruik en emissies, zodat dit door een derde partij, een onafhankelijke certificeerder geëvalueerd kon worden. De EPD's, die gedownload kunnen worden van de website van IBU, hebben betrekking op vloerbedekking van polyvinylchloride, luxe vinyltegel (LVT), veiligheidsvloeren, gladde rubberen vloerbedekking, linoleum en kurkvloertegels.

Een belangrijke wijziging is de opdeling van de vroegere categorie bedrukte laminaat polyvinylchloride vloerbedekkingen in twee verschillende categorieën, die een betere afspiegeling zijn van de verschillende productcategorieën. De twee nieuwe categorieën zijn vastgelijmde LVT en zwevende LVT met mechanisch vergrendelingssysteem.
 

Een bijgewerkte snelle en eenvoudig te gebruiken EPD-calculator is nu beschikbaar op de website van ERFMI. "De gebruikers kunnen hun productbeschrijving, producttype en verwachte levensduur invoeren, naast het gekozen vloerbedekkingsproduct. Met deze informatie genereert de EPD-calculator binnen enkele seconden een gedetailleerde EPD, met alle vereiste informatie voor de evaluatie van de ecologische impact van het vloerbedekkingsmateriaal tijdens zijn totale levenscyclus", aldus een woordvoerder.
 

Met betrekking tot de bijgewerkte EPD's en de online calculator zegt Jane Gardner, Managing Director van ERFMI het volgende: "ERFMI en zijn leden zetten zich in voor een transparante informatieverstrekking en voor hoge milieuprestaties van hun producten en de generieke EPD's zijn een belangrijk onderdeel van dit engagement. Binnen een gebouwcertificeringsprogramma kan een EPD bijdragen aan een betere zichtbaarheid. Dit helpt besluitvormers bij het kiezen van producten op basis van hun voorkeur of reguleringen."

ERFMI behartigt de belangen van zeventien fabrikanten en verdelers van veerkrachtige vloerbedekking in heel Europa. Gezamenlijk produceren deze meer dan 360 miljoen vierkante meter vloerbedekking per jaar en bieden ze werk aan 11.000 mensen.
 

www.erfmi.com


Deel op Social Media
15-07-2019 9:00

Tara Mulder winnaar van de eerste PFZW Design Award. In het kader van deze prijs bedachten zeventien studenten van de opleiding Industrieel Ontwerpen van de Technische Universiteit (TU) Delft  innovatieve oplossingen om doktersassistenten meer te laten bewegen tijdens het werk. 
Na een spannende strijd mag Tara Mulder zich de winnaar noemen van de PFZW Design Award 2019. De jury vond haar concept 'Boswandeling' de beste oplossing voor de casus die de studenten voorgelegd kregen.


Deze eerste PFZW Design Award is een samenwerking tussen Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) en TU Delft. Begin april kregen de studenten een casus voorgelegd. Zij werden gevraagd een oplossing te ontwerpen om doktersassistenten tijdens het werk in beweging te krijgen om daarmee het verzuim te verlagen. PFZW had hierin de rol van facilitator en bracht de creatieve, talentvolle studenten in contact met de doktersassistenten.

In de jury zaten onder andere directievoorzitter van het Reinier de Graaf ziekenhuis Carina Hilders, directeur van PFZW Peter Borgdorff en voorzitter van de faculteit, Peter Vink. Met haar idee 'Boswandeling wil Tara Mulder het vergeten trappenhuis van het Reinier de Graaf aanpassen door middel van geur, geluid en fotobehang, waardoor het lijkt alsof de traploper door een bos wandelt en eerder geneigd is de trap te nemen. Een oplossing die niet alleen voordelen biedt voor doktersassistenten, maar ook voor andere medewerkers, patiënten en bezoekers. Het is de bedoeling om deze innovatie daadwerkelijk uit te rollen in het ziekenhuis.

Het hele traject van inzending tot uitreiking is vastgelegd in een mini-videoserie, die in september 2019 verschijnt op https://beterewereld.pfzw.nl/ en op de YouTube-pagina van Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

De award is in het leven geroepen door Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). In de zorg- en welzijnssector is het ziekteverzuim relatief hoog. PFZW zorgt voor het pensioen van mensen die werkzaam zijn in deze sector. Naast zorgen voor een goed pensioen, wil het pensioenfonds een bijdrage leveren aan innovatieve oplossingen. Oplossingen waardoor medewerkers later ook in goede gezondheid van hun pensioen kunnen genieten. Het is de eerste keer dat PFZW de award uitreikt.


Deel op Social Media<< July 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >