Nieuws


24-04-2019 8:00

De kennisdag hoger & universitair onderwijs die Forbo Flooring onlangs organiseerde in de Dining Hall van de Universiteit Utrecht is een groot succes geworden met enthousiaste deelnemers uit de wereld van de architectuur, facility management en adviseurs uit het hoger onderwijs. Ze omschreven het programma dat bestond uit presentaties van experts uit verschillende disciplines als zeer inspirerend.

Titia Luiten, partner bij JHK Architecten, sprak over de impact van een gebouw op haar omgeving, als actueel voorbeeld fungeerde de Notre Dame. Marij Veugelers van de Universiteit van Amsterdam vertelde over de onderwijsruimte voor de toekomst. Wim Pullen, directeur Center for People and Buildings, ging in op de zoektocht naar een betekenisvolle leer- en werkomgeving. Hij voorziet dat gebouwen steeds meer menselijke eigenschappen krijgen, terwijl de gebruikers ‘verdingen’.Teun van Wijk, partner bij ICS adviseurs, en Marieke Meulman, segmentmanager onderwijs bij Forbo Flooring, deelden een aantal stimulerende en fraaie leer- en werkplekken op universiteiten, hogescholen en ROC’s.

De plaats van handeling was de nieuwe Dining Hall op de internationale campus van de Universiteit Utrecht: een bijzondere ontmoetingsplek gevestigd in de voormalige Kromhoutkazerne. Het ontwerp werd gedaan door interieurarchitect Eline van der Heijden die de thema’s ontmoeten en leren op een bijzondere manier combineerde. Bij de renovatie van de oude eetzaal stond duurzaamheid centraal. Zo zijn veel oude meubels opgeknapt. Daarnaast zijn er voornamelijk natuurlijke materialen gebruikt zoals hout, metaal en CO2-neutraal Marmoleum en is er optimaal gebruik gemaakt van het natuurlijke licht.
 

www.forbo-flooring.nl/onderwijs


Deel op Social Media
24-04-2019 8:30

M2uur, gespecialiseerd in de ontwikkeling van wand- en gevelprints, heeft met de Noorse gevelfabrikant Sreni een nieuwe collectie prints ontwikkeld die architecten onbeperkte vrijheid van ontwerpen bieden. Revolutionair aan de nieuwe collectie prints is dat de beelden geheel digitaal zijn opgebouwd.

"Voorheen zat een architect vast aan een beperkte designcollectie van fabrikanten", aldus M2uur. "Vooral met natuurlijke uitingen zoals marmer, hout en corten was de keuze beperkt." Met deze nieuwe ontwikkeling nodigt M2uur architecten uit om in totale vrijheid te ontwerpen.

Een van de acht dessins: corten.

De in eigen beheer ontwikkelde scripts stellen M2uur in staat om elke gevel of binnenwand van unieke panelen te voorzien. "Hierdoor wordt een naadloze aansluiting gecreëerd en behoren zichtbaar repeterende panelen tot het verleden. Daarnaast zorgen de digitale scripts ervoor dat alle ontwerpen binnen de collectie aangepast kunnen worden in kleur, formaat en detaillering. Zo ontstaat een maximale beeldoptimalisatie en een product van hoogstaande kwaliteit."

De nieuwe collectie van Steni is gestart met acht nieuwe designs. "Het zal echter het begin zijn van een nieuwe ontwikkeling met ongelimiteerde mogelijkheden. Ook voor binnenwanden en stand- en decorbouw is de toepassing buitengewoon geschikt."

Yellow Sandstone.

Het Noorse bedrijf vroeg M2uur bv een nieuwe collectie te ontwikkelen voor hun Vision panelen. Steni Vision is een glasvezel versterkte steencomposiet met een bedrukt oppervlak. De panelen kunnen afgewerkt worden in drie verschillende glansgraden.

De nieuwe collectie is te zien in de showroom van Steni Benelux in ‘s-Hertogenbosch. "Tevens is er een speciale patronen generator gelanceerd waar geïnteresseerden kunnen stoeien met de vele mogelijkheden van de unieke ontwerpen." 


www.m2uur.nl


Deel op Social Media
24-04-2019 10:00

Intercombi brengt Tajima pvc-vloeren hernieuwd op de Nederlandse markt. Tajima is marktleider in Japan en is ook in Nederland bekend. "Het product word geroemd om de kwaliteit", aldus Intercombi.

Aan Intercombi is de vraag gesteld of zij exclusief voor de Nederlandse markt de Tajima produkten wil herintroduceren en verdelen. Daar Intercombi al circa 25 jaar ervaring heeft met Tajima-vloeren in het buitenland en Nederland en overtuigd is van de kwaliteit heeft Intercombi deze mogelijkheid met beide handen aangegrepen.

"Naast de ParquetVinyl-vloeren op basis van SPC met klikverbinding van Lamett is de dry back en loose lay een prachtige aanvulling op het totaal programma pvc vloeren van Intercombi. Lamett heeft zich met haar productie van ParquetVinyl vloeren volledig toegelegd op zwevend te plaatsen pvc-vloeren en afgezien van verdere productie dry back en loose lay waardoor beide kwaliteitsmerken elkaar goed aanvullen."

Intercombi introduceert de nieuwe 2019-collectie van Tajima dry back bestaande uit ongeveer dertig dry back-decors in zowel lange en brede delen met embossing als ook standaard formaten en tegelafmetingen. "Ook de loose lay 5 mm producten met extra gepatenteerde antislip en dubbele stabilisatie worden in plankmodel die ook als op het ogenblik erg populaire visgraat motief geplaats kunnen worden als in tegelafmetingen aangeboden."
 

www.intercombi.nl


Deel op Social Media
<< April 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >