Nieuws


20-02-2019 8:30

Forbo investeert verder in duurzaamheid. Dat meldt de vloerenfabrikant in een persbericht. De vloerproducent investeert bijvoorbeeld in het maken van een nieuwe bio-composiet, samengesteld uit gebruikte Marmoleum-vloeren. Dit om de cirkel (van grondstof tot product tot ‘afval’ tot grondstof) volledig te sluiten.

"Op dit moment is Forbo met verschillende fabrikanten in gesprek die het bio-composiet materiaal eventueel willen en kunnen gebruiken. Ook levert Forbo sinds kort een pigmentloze Marmoleum-vloer,de zogenaamde ‘cookie’ (de vloer heeft de kleur van een koekje, red). De ‘cookie’-vloer is voor 99 procent biobased."

Forbo heeft bovendien het plan opgevat om in de toekomst vloeren als service te gaan aanbieden. "Kort gezegd, betekent dit dat de klant volledig wordt ‘ontzorgd’ wat betreft installatie, onderhoud en renovatie van de vloer, maar ook dat Forbo de vloer aan het einde van het leven weer terugneemt en recyclet of anderszins nuttig maakt." 

Forbo Flooring is sinds kort lid van het Grote Bedrijven Netwerk van MVO Nederland om zo de totstandkoming van de circulaire economie te versnellen. Het netwerk bestaat uit tachtig grote bedrijven met een stevige MVO-ambitie. Het lidmaatschap is vaak een opstap naar samenwerking tussen de bedrijven om gezamenlijk makkelijker resultaat te boeken.

http://www.forbo-flooring.nl/duurzaamheid.


Deel op Social Media
20-02-2019 9:00
Kvadrat, wereldwijd producent van high-performance textiel voor de designwereld, en Coulisse, internationaal raambekleding-specialist, bundelen hun krachten in Kvadrat Shade. De samenwerking, die op 7 februari 2019 officieel inging, richt zich op het bieden van raambekleding-oplossingen en diensten aan architecten over de hele wereld.

Hiermee biedt Kvadrat Shade de beste oplossingen op het gebied van functionaliteit, comfort en duurzaamheid. Kvadrat kondigt tegelijkertijd de overname van Verosol aan. Verosol is de wereldwijde toonaangevende leverancier en uitvinder van gemetalliseerde high-performance textielen. Met deze overname beoogt Kvadrat haar positie in het rolgordijnensegment te versterken.

De lancering van de eerste collectie van Kvadrat Shade, die bestaat uit rolgordijnen ontworpen in samenwerking met designers Ronan & Erwan Bouroullec, vindt plaats tijdens het jaarlijkse designfestival van Kopenhagen, 3 Days of Design (23 tot en met 25 mei 2019).

"In Kvadrat Shade komen de unieke kwaliteiten van twee designiconen samen", aldus een woordvoerder. "Als marktleider op het gebied van textielinnovatie, -kleur en -creativiteit, heeft Kvadrat ruim vijftig jaar ervaring met het ontwikkelen van high-performance textiel voor de designwereld, zowel voor de project- als de residentiële markt. Hierdoor heeft Kvadrat een sterke positie in de architecten- en designerswereld. Coulisse heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van raambekledingsystemen,-stoffen en -motorisatie voor zowel de residentiële- als de projectmarkt en staat wereldwijd bekend om haar innovatieve designaanpak."

Door deze bundeling van krachten biedt Kvadrat Shade oplossingen en diensten voor de grootste, meest uitdagende projecten. Door middel van het wereldwijde servicenetwerk van Kvadrat, kan Kvadrat Shade a-tot-z-service op projecten over de hele wereld garanderen.

Kvadrat Shade wordt geleid door Managing Director Christian Baum Blaakær en Sales Director Jan-Henk Dekker. Christian Baum Blaakær: “Met Kvadrat Shade voegen we een nieuwe dimensie toe aan het Kvadrat-aanbod voor architecten en designers wereldwijd. De design rolgordijnen van Kvadrat Shade vormen de ideale oplossing voor zelfs de grootste, meest uitdagende projecten. In Coulisse hebben wij een partner met de juiste kennis en ervaring om de beste raambekleding oplossing voor ieder project te configureren.”

Jan-Henk Dekker: “We zijn enorm trots om met een iconisch merk als Kvadrat samen te werken om een bijzondere nieuwe lijn raambekleding oplossingen te introduceren bij de internationale architectenwereld. Het geeft ons tevens de kans om het bewustzijn voor de relevantie van inspirerende raambekleding een boost te geven.”

De eerste Kvadrat Shade-collectie is in samenwerking met designers Ronan & Erwan Bouroullec ontworpen. De lancering vindt van 23 tot 25 mei 2019 plaats tijdens het evenement 3 Days of Design in Kopenhagen. Kenmerkend voor de collectie is het esthetische design. De collectie omvat handbediende en gemotoriseerde rolgordijnsystemen met functionele, hoogwaardige stoffen van duurzaam, pvc-vrij textiel. "De stoffen voldoen aan de strengste veiligheids-, duurzaamheids- en gezondheidseisen. De collectie komt wereldwijd beschikbaar via de 35 verkoopkantoren van Kvadrat en biedt een oplossing voor ieder raambekledingvraagstuk, zowel op design als op functioneel gebied."

Met de overname van Verosol bemachtigt Kvadrat een sterke positie in de markt van high-performance stoffen. Verosol is wereldwijd een vooraanstaand specialist op het gebied van het design en de productie van functionele binnenzonweringstoffen en -systemen. Het bedrijf werd in 1965 in Eibergen, Overijssel opgericht en is de uitvinder van gemetalliseerde stoffen en plisségordijnen. "De innovatieve producten van Verosol bieden een ongeëvenaarde prestatie als het gaat om het reguleren van warmte en daglicht, met behoud van het zicht naar buiten, waardoor ze zorgen voor een duurzamere omgeving in gebouwen."

Anders Byriel, CEO van Kvadrat: “Verosol en Kvadrat delen dezelfde visie als het gaat om het verleggen van de technologische en esthetische grenzen op het gebied van textieldesign. Het bedrijf is altijd een koploper op het gebied van innovatie geweest. Als wereldleider op het gebied van gemetalliseerde textielen heeft Verosol een enorme schat aan kennis en onderzoek over het gebruik van textiel voor het reguleren van temperatuur en licht en energiebesparing. Nu Verosol deel is van onze familie, beschikken we over cruciale technologieën om een sterke positie in het rolgordijnensegment te bemachtigen.”
 
Jasper Hoek, CEO van Verosol: “Kvadrat en Verosol hebben al vele jaren een goede band. Deze nieuwe stap is de perfecte match voor beide bedrijven. Onze expertise op het gebied van high-performance raambekleding, is van strategisch belang voor Kvadrat. Voor Verosol betekent deze stap expansie en toegang tot klanten die Verosol niet zonder de sterke wereldwijde positie van Kvadrat zou kunnen bereiken.”
 
Verosol zal speciaal voor Kvadrat Shade nieuwe stoffen ontwikkelen. Deze zullen via het internationale verkoopnetwerk van Kvadrat leverbaar zijn. De focus voor het bestaande wereldwijde netwerk van distributiepartners van Verosol blijft onveranderd.
Het textielaanbod van Verosol is een belangrijke toevoeging voor de Kvadrat Shade-product portfolio en geeft het bedrijf een leidende positie in de markt voor duurzame high-performance raambekledingsoplossingen.

www.kvadrat.nl

Deel op Social Media
20-02-2019 10:00

Unilin division Flooring voltooide de overname van het Nederlandse bedrijf Koninklijke Peitsman. De overname past in de strategie van Unilin om de directe distributie te versterken.

Unilin, producent van onder meer laminaat-, samengestelde parket- en luxevinylvloeren onder de merken Quick-Step, Pergo & Balterio, heeft na de eerdere intentieverklaring de overname van Koninklijke Peitsman gefinaliseerd. "Met deze overname willen we onze directe distributiestrategie versterken en onze aanwezigheid in de Nederlandse markt bekrachtigen. Het laat ons toe een klantgerichte en hoogwaardige service te blijven bieden“, zegt Ruben Desmet, President Flooring Europe.

Koninklijke Peitsman is sinds 1990 een strategische partner voor de activiteiten van Quick-Step in Nederland. Het bedrijf, in 1885 opgericht, is een  verdeler van vloeren en telt 140 medewerkers over 11 locaties. "De efficiënte, klantgerichte aanpak en de hoge mate van digitale transformatie maken Koninklijke Peitsman een sterke partner voor Unilin."

Naast de distributie door Koninklijke Peitsman blijven De Plinten & Profielen Centrale (PPC) en Headlam distributiepartners voor de verdeling van het merk Quick-Step in Nederland.

www.unilin.com


Deel op Social Media<< February 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >