Nieuws


27-06-2018 8:30

Zwembaden en aanverwante locaties zijn doorgaans niet de meest plezierige ruimtes wanneer het op akoestiek aankomt. In Rijnsburg is dit anders. Aldaar realiseerde MakeCover een akoestische oplossing.

"In de nieuwe wijk De Bloem in Rijnsburg is voor alle bewoners een heus welness-centrum gebouwd", meldt het bedrijf over het project. "Het in juni 2018 opgeleverde wellness centrum bevat een sauna, een fitness en een zwembad. En niet te vergeten het prachtige plafond dat wij gemaakt hebben, die voor een prettige akoestiek zorgt in het centrum."

"Het plafond is dus naast heel strak en mooi om te zien, ook nog eens functioneel; het dempt de galm die je normaal gesproken hebt in een zwembad of welnesscentrum." Door de toepassing van akoestisch materiaal in het plafond wordt de verstaanbaarheid een stuk beter, én het helpt volgens de woordvoerder om de bezoekers nog meer te laten genieten van de rust van een wellnesscentrum.

Naast de akoestische werking van het plafond, bevat het ook een eigentijds lichtsysteem. Via 182 strekkende meter LED-verlichting die alle kleuren kunnen schijnen, wordt het licht precies afgestemd op de juiste sfeer, belichting of moment van de dag. "Alle kleuren kunnen met de RGB+W ledlampen worden gemaakt. Via een slim bedradingssysteem worden ze centraal aangestuurd door een DMX-controller volgens het lichtplan van de architect. Hiernaast zijn er circa 35 LED-spots ingebouwd."

"De opdrachtgever heeft een keuze gemaakt tussen stucen en ons spanplafond", vertelt de woordvoerder over het project in Rijnsburg. "Het kunnen toepassen van akoestisch materiaal en het esthetische effect waren hierin zwaarwegend. Het is echter ook zo dat het plaatsen van een spanplafond  vele malen sneller is gerealiseerd dan een gestuct plafond. Dit is natuurlijk gunstig voor de planning."

www.makecover.nl


 


Deel op Social Media
<< June 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >