Nieuws


18-06-2018 8:00

Lekker rustig aan het werk in het kantoor? Dan dreigt u meer en meer een uitzondering te worden. Want het lawaai in de kantooromgeving neemt toe. Dat beweert althans Plantronics op basis van een onderzoek van Oxford Economics.

Uit het in opdracht van Plantronics uitgevoerde onderzoek blijkt volgens het bedrijf dat geluidsoverlast in het open kantoor epidemische niveaus bereikt. "In vergelijking met het onderzoek uit 2015 blijkt bovendien dat de omstandigheden sindsdien flink verslechterd zijn."

Oxford Economics interviewde in 2018 zo’n vijfhonderd senior executives en medewerkers die geen managersfunctie hebben uit verschillende sectoren en beroepsgroepen. Deelnemers komen uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland, Noorwegen, de Verenigde Staten India, China en Australië. Het onderzoek omvat ook gedetailleerde interviews met leidinggevenden die stappen ondernemen om de uitdagingen qua samenwerken en productiviteit aan te pakken.

Uit het onderzoek komt onder meer naar voren dat de meerderheid van de leidinggevenden en medewerkers aangeeft dat er bijna constant geluid op de werkvloer is, en dat een stilteruimte ontbreekt voor vergaderingen en het uitvoeren van geconcentreerd werk. In vergelijking met 3jaar geleden zijn de omstandigheden sterk verslechterd, en de managers ervaren de problemen anders.

Slechts 1 procent van de werknemers (tegen 20 procent in 2015) zegt dat ze zich kunnen afschermen van afleidingen op kantoor en zich kunnen concentreren zonder extra maatregelen te nemen.. 54 procent van de managers denkt dat hun medewerkers over de middelen beschikken die ze nodig hebben om lawaai en afleiding op kantoor te verminderen, maar slechts 29 procent van de werknemers is het daarmee eens (tegen 41 procent in 2015).

Werknemers nemen volgens Plantronics het heft in eigen handen door hun omgeving te verlaten of door omgevingsgeluid uit de schakelen om te kunnen werken. "75 procent van de medewerkers zegt dat ze naar buiten moeten lopen om zich te kunnen concentreren en 32 procent gebruikt een headset om afleiding tegen te gaan. Diegenen die in de meeste luidruchtige kantooromgevingen werken, zullen naar alle waarschijnlijkheid hun baan in de komende 6 maanden opzeggen."

Het onderzoek toont tevens een correlatie aan tussen de omzetgroei van bedrijven en hoe zij hun werkomgeving benaderen. Meer dan driekwart van de goed presterende bedrijven (omzetgroei van meer dan 10 procent en minder verloop) meldt dat kantoorontwerp en het verminderen van geluidsoverlast belangrijk zijn voor hun financiële prestaties. Diezelfde bedrijven reageren proactief op de geluidsepidemie op kantoor.

Plantronics heeft het onderzoek laten uitvoeren om beter te begrijpen hoe een betere omgeving gecreëerd kan worden waar werknemers goed kunnen presteren en zich goed voelen. “De resultaten van dit jaar zijn veelzeggend – open kantoren bieden mogelijk algehele kostenbesparingen, maar ze eisen wel degelijk een negatieve invloed op onze productiviteit en welzijn,” zegt Jennifer Adams, director, Enterprise Solutions Marketing. “We hebben bijna 60 jaar expertise in akoestiek en daarmee een reeks oplossingen bedacht voor deze uitdagingen, van noise-cancelling headsets tot onze Habitat Soundscaping-oplossing. Onze visie: een open kantoor waar medewerkers enthousiast over zijn, omdat het hun welzijn verbetert en inspireert om hun werk op de best mogelijke manier uit te voeren.” 

www.plantronics.com
 


Deel op Social Media
<< June 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >