Nieuws


19-02-2018 8:30

Forbo Flooring stelt gratis Marmoleum vloeren beschikbaar voor de nieuwe daktuin van het Ronald McDonald huis bij de kinderafdeling van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Naar een ontwerp van Mirato en Van Schie architecten bouwt interieurbouwer Intos daar een speelruimte voor patiëntjes en hun familie compleet met speeltoestellen zoals een glijbaan, schommelstoelen en zelfs een boom.

Naast Forbo steunt ook Blok Plaatmateriaal het Ronald McDonald huis met gratis producten. De daktuin wordt naar verwachting juni 2018 geopend. 

www.forbo-flooring.nl


Deel op Social Media
19-02-2018 8:30

Vloerfabrikant Interface brengt een nieuwe collectie tapijttegels op de markt: Human Connections. "Deze collectie leent zich uitstekend voor biophilic design door het toepassen van natuurlijke elementen in relatie tot stedelijke omgevingen", meldt het bedrijf.

Human Connections is voor Interface ontworpen door David Oakey van David Oakey Designs. De collectie is geïnspireerd op stedelijke ontmoetingsplekken, zoals straten, pleinen en voetpaden. "Door het veelzijdige karakter is de collectie zeer geschikt voor het creëren van dynamische 'positive spaces' die overgangen uit de natuur nabootsen."


"Door technologische ontwikkelingen kunnen we tegenwoordig altijd en overal werken. Human Connections speelt in op het feit dat moderne werkplekken steeds meer draaien om technologie en op de intrinsieke behoefte van mensen om toch met elkaar en de natuur in verbinding te staan."

Human Connections bootst de patronen en texturen van stedelijke ondergronden na. De nieuwe collectie bestaat uit acht stijlen die elk verkrijgbaar zijn in het vierkante formaat (50 bij 50 centimeter). Sett in Stone, Kerbstone, Paver en Flagstone doen denken aan karaktervolle straten in de stad, terwijl Moss en Moss in Stone de suggestie van begroeiing opwekken. Stone Course en Rue maken de collectie compleet. Deze tegels zijn voorzien van kleurrijke mozaïekpatronen en een speels graffiti-effect.

"Deze acht stijlen zijn eenvoudig te combineren met bestaande tapijttegelcollecties van Interface zoals Human Nature en Urban Retreat en de luxe vinyltegels (LVT) van Interface. Dit geeft ontwerpers, bestekschrijvers en eindgebruikers meer keuzemogelijkheden en flexibiliteit."


Human Connections is geheel in lijn met de missie van Interface om zo duurzaam mogelijk te ontwerpen en produceren. Voor deze collectie worden 100 procent gerecycled, solution-dyed garens gebruikt. "De tegels bestaan gemiddeld voor 56 procent uit gerecycled materiaal. Daarnaast maakt de collectie gebruik van het TacTiles-installatiesysteem waarbij geen lijm meer nodig is. De vloer 'zweeft' als het ware boven de ondergrond, waardoor de tegels eenvoudig te vervangen zijn."

"Human Connections biedt een nieuw niveau van flexibiliteit", zegt David Oakey. "De collectie bevat stijlen die op zichzelf al prachtig zijn, maar die nog mooier worden als ze samenkomen. Door de stijlen op verschillende manieren te combineren, kunt u uiteenlopende effecten bereiken. Of u nou een naadloos, organisch veld, een pad of een duidelijk afgebakende zone wilt creëren, deze modulaire vloertegels passen zich aan aan de specifieke behoeften van elke ruimte. Met deze collectie krijgen interieurs meer de functie van buurten die onderlinge samenwerking aanmoedigen."
 

www.interface.com/EU/nl-NL


Deel op Social Media19-02-2018 10:00

Bij de Duitse vloerenfabrikant Vorwerk gaat het marketingroer drastisch om. Het bedrijf maakt bekend dat het de eigen textiele vloeren op geheel nieuwe wijze in de markt gaat zetten. Ook is de komende periode een stortvloed aan nieuwe producten te verwachten.

Binnen de nieuwe marketingstrategie is er sprake van drie productgroepen in drie verschillende kwaliteiten. Het gaat om de productgroepen ‘Nature’, ‘Classic’ en ‘Art’. “En deze drie groepen bieden we aan in drie kwaliteiten”, zegt marketingdirecteur Florian Bausch: “‘Esssential’, ‘Superior’ en ‘Exclusive’. Deze indeling houden we aan voor alle markten. Door deze verregaande vereenvoudiging denken we een sterk verhaal te hebben richting de snel veranderende markt.”  
 

Voor partijen in de interieurmarkt is het wellicht enigszins wennen. Want ook de bestaande Vorwerk-producten – met veelal vertrouwde namen – worden ondergebracht in de nieuwe structuur. “En ze krijgen dus nieuwe namen”, benadrukt Bausch. “Elk product krijgt de aanduiding ‘Esssential’, ‘Superior’ en ‘Exclusive’ gevolgd door een productnummer. Op die manier is in één oogopslag te zien welk product het betreft.”

Volgens de marketingdirecteur is deze nieuwe eenvoudige logica absoluut essentieel in de huidige markt. “We zijn een sterk merk dat kwaliteit koppelt aan duurzame innovatie een prijswinnend design. Om onze zachte vloerbedekkingen in de huidige markt onder de aandacht te brengen, heb je niet alleen hoogkwalitatieve producten nodig, maar ook een helder en aansprekend verhaal. Dat heldere verhaal hebben we nu.”

De komende periode zullen we veel van Vorwerk gaan horen. Want Bausch maakt bekend dat er dit jaar maar liefst 49 nieuwe producten te verwachten zijn. 
 


Deel op Social Media
<< February 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >