Nieuws


15-01-2018 8:30

Interieurbeplanting wordt steeds meer op waarde geschat. (Interieur)architecten en inrichters raken steeds meer overtuigd van de estjhetische én functionele waarde van groen in het interieur. Gespecialiseerde bedrijven als Copijn merken dat. Het bedrijf kijkt dan ook terug op een succesvol jaar.

"'Bewust, Betekenisvol, Bouwen'. Met deze titel lanceerden wij vorig jaar een nieuw beleidsplan", aldus algemeen directeur Tjeerd van der Schee. "De introductie van ons nieuwe beleidsplan voelt als een aantal weken geleden en nu kijken wij reeds terug op een eerste jaar uit de nieuwe beleidsperiode van 3 jaar. Voor het eerst in de 10 jaar dat ik als directeur werkzaam ben, kijk ik trots terug op een jaar waarin wij de begroting niet hebben behaald. Dat trotse gevoel heeft alles te maken met de enorme stappen die wij als organisatie gezet hebben in relatie tot ons beleidsplan."

In het beleidsplan is onder meer verwoord dat Copijn nog 'bewuster' gaat werken. "Bewust in ons handelen, bewust in het besef dat wij het goed hebben en goed mogen doen, bewust in het werken in onze focus: de Groene Stad en Groen Erfgoed. Het jaar 2017 is daarin goed voor ons geweest." Want het bedrijf heeft volgens Van der Schee weer 'pareltjes van projecten' afgeleverd. Hij noemt daarbij onder meer een serie outdoor-projecten alsmede de entree van het Radboudumc, het technisch ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor van AFAS en de binnentuin van het Jakarta Hotel in Amsterdam. "Daarnaast zijn wij gestart met de realisatie van het nieuwe hoofdkantoor van de Triodos Bank, realiseerden wij de Tropenkas voor Campus013 (zie foto's), en hebben wij vele groene wanden gerealiseerd."

"Wij willen graag als organisatie van betekenis zijn", vervolgt de Copijn-directeur. "Dat hebben wij afgelopen jaar enerzijds gedaan door onze ziel en zaligheid in projecten te leggen die voor onze opdrachtgevers van betekenis zijn. Anderzijds hebben wij dat gedaan door goede doelen te ondersteunen en door een stap te zetten in ons MVO-beleid." In dit kader is er in 2017 geinvesteerd in zowel mensen als materieel. "Wij hebben de teams vergroot en ons materieelpark significant verbeterd. Het aantrekken van een ontwikkelmanager is een nieuwe stap naar groei. Maar bouwen is voor ons ook een letterlijke opgave. Wij zijn gehuisvest in een gedateerd pand dat nodig aan vervanging toe is. De eerste stappen zijn gezet om tot een nieuwe ontwikkeling op ons eigen terrein aan de Gageldijk in Utrecht te komen. Wij gaan begin 2018 een herontwikkelingsopgave formuleren en hopen nog in dit jaar tot een definitief ontwerp te komen."

Een ander opmerkelijke punt dat Van der Schee graag benoemt is dat het bedrijf een nominatie in de wacht heeft gesleept voor de competitie ‘Interieurbeplantingsproject van het jaar’ van de VHG. "Eind deze maand horen wij of wij met onze Tropenkas voor Campus013 in Tilburg winnaar worden van deze prestigieuze prijs."

Net voor de kerst vernam Copijn dat het bedrijf samen met advies- en ingenieursbureau Tauw een zeer vooruitstrevende raamovereenkomst met het Ingenieursbureau Amsterdam heeft binnengehaald voor de komende 4 jaar. "Een enorme waardering voor onze kennis & kunde. En momenteel zitten wij met een consortium bij de laatste twee kanshebbers voor het realiseren van het nieuwe EMA hoofdkantoor op de Zuidas in Amsterdam. Een project dat in heel Europa gevolgd wordt."

www.copijn.nl


Deel op Social Media15-01-2018 8:30

Vescom verrijkt haar collectie met gordijnstoffen die zijn geïnspireerd door de natuur: Liran, Faray en Mioko. "Alle drie hebben ze een warme, natuurlijke uitstraling en een uitgebreid kleurenpalet", meldt het bedrijf.

Vanwege het organische en natuurlijke karakter laten de stoffen zich volgens Vescom perfect combineren met de nieuwe wandbekleding dessins Onari, Greenbo en Millwood. "Samen vormen ze een stijlvol en natuurlijk geheel en creëren ze een warme en comfortabele sfeer."

"Liran heeft een wollige, zachte look én een prachtige glans. De stof is verkrijgbaar in 15 lichte naturellen en poedertinten en is makkelijk toepasbaar in ieder projectinterieur. Mioko blijft een solide basisproduct. Bekend om zijn softe look en mooie, elegante glans. Het nieuwe kleurenpalet met keuze uit 33 kleuren, biedt een welkome variatie van lichte tinten. De neutralen worden afgewisseld met koele uni’s, grijze nuances en modekleuren. Faray staat bekend om zijn natuurlijke en organische look. Het volledig nieuwe kleurenpalet van 18 tinten kenmerkt een verticaal organisch patroon geïnspireerd door de natuur. De stof is tweezijdig te gebruiken, dat maakt Faray bijzonder."

De dessins vormen volgens Vescom een waardevolle toevoeging aan het assortiment. De collectie gordijnstoffen bestaat uit uni's, dessins, black outs, dim outs en (akoestische) transparanten. "De stoffen zijn licht- en kleurecht, brandwerend en veilig, functioneel, duurzaam en in veel gevallen wasbaar op hoge temperaturen. Tot slot zijn alle stoffen Oeko-Tex gecertificeerd."

www.vescom.com/nl


Deel op Social Media
<< January 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >