Nieuws


23-10-2017 8:30

Forbo Flooring organiseert 16 november aanstaande een kennisdag speciaal voor professionals betrokken bij onderwijshuisvesting. 
 

De dag staat in het teken van het delen van kennis, het opdoen van inspiratie en het bijpraten met vakgenoten en collega’s. Zo zijn er bijvoorbeeld lezingen van aansprekende sprekers op het gebied van design, techniek en wetenschap. Forbo organiseert de kennisdag omdat het graag wil bijdragen aan scholen met een beter binnenklimaat. 

In de middag presenteert professor Philomena Bluyssen, leerstoelhouder binnenmilieu van de TU Delft, de opzet van een zeer grootschalig binnenmilieu onderzoek waarvoor ze al langs veel scholen trok en zelfs een futuristisch ‘senselab’ inrichtte voor experimenten. 

Ook de presentatie van Frank van Wetten, huisvestingsmanager van de stichting OOG uit Uden, is de moeite meer dan waard. Na een grote brand in Uden waarbij twee basisscholen volledig werden verwoest, is in opdracht van stichting OOG een nieuw duurzaam onderwijscentrum ontworpen door Bonnemayer Architecten volgens het 'solar ijs' principe. Bij dit vernieuwende verwarmings- en koelsysteem wordt energie teruggewonnen uit een ijsbak. Hiermee wordt heel veel milieuwinst behaald. Dit plus slimme bouwtechnieken en installaties maakt de school tot een van de duurzaamste basisscholen van Nederland (met een zeer lage energierekening).

Tim Knubben, tenslotte, architecturaldesigner te Eindhoven, bespreekt de mogelijkheden van Marmoleum lambrisering. 

www.forbo-flooring.nl/kennisdag


 


Deel op Social Media
23-10-2017 8:30

Op 24 oktober neemt Tarkett/Desso bezoekers van Dutch Design Week mee achter de schermen en geeft inzicht in de hordes die het bedrijf moet nemen om de Cradle to Cradle-filosofie tot in de puntjes door te voeren in de bedrijfsvoering.

Tarkett/Desso besteedt niet alleen aandacht aan de successen op deze weg maar juist ook aan de uitdagingen op het pad naar een circulaire bedrijfsvoering. De interactieve lezing is een onderdeel van de expositie in4nite, een bijzondere samenwerking tussen Low & Bonar en tien designers.

Tijdens de lezing daagt Rob Kragt, CSR Communications en Training Manager bij Tarkett/Desso, je uit om mee te denken over de ups en downs die bedrijven doorgaan om traditionele ketens te doorbreken en neemt je graag mee in het proces dat Tarkett/Desso op dit gebied is doorlopen. “Door het delen van de uitdagingen die wij zijn tegengekomen op de weg naar een circulair economiemodel, hopen we mensen te inspireren en een dialoog te openen waarin iedereen kan meedenken hoe we samen nog meer stappen kunnen maken op dit gebied. Samen met onze partner Low & Bonar willen we tijdens deze middag een setting creëren waarbij geen enkel idee te gek is en waar creativiteit centraal staat", aldus Rob Kragt.

De partnerschap tussen Tarkett/Desso en Low & Bonar is geen verrassing: Low & Bonar is sinds jaar en dag leverancier van Colback, een non-woven kunststof dat voor allerlei producten, zoals de achterkant van tapijt, wordt gebruikt. Mede dankzij de kwaliteit van Colback kan Tarkett/Desso een aantal van haar meest belangrijke eigenschappen beloven. Tarkett/Desso is zeer verheugd om partner te zijn van in4nite, een project dat onderdeel is van de Dutch Design Week en waarin designers zijn uitgedaagd te experimenteren met de veelzijdigheid van dit materiaal. Het doorbreken van traditionele ketens en het vinden van nieuwe toepassingen voor bestaande materialen is een essentieel onderdeel van een circulair economiemodel, waar Tarkett/Desso en Low & Bar allebei al jaren naar streven.

De lezing vindt plaats dinsdag 24 oktober om 16.00 uur in het TQ gebouw in Strijp-T, bovenste verdieping.

www.tarkett.nl


Deel op Social Media
<< October 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >