Nieuws


11-10-2017 8:30

De Tessera tapijtcollecties van Forbo beschikken vanaf nu over het Cradle to Cradle-certificaat. Dat meldt de vloerenfabrikant in een persbericht. "Daarmee is de vloer van Forbo Flooring die eerder internationale erkenning kreeg met Breeam, KSA, GUT en LEED het duurzaamste alternatief op het gebied van textielvloeren."

De garens van de Tessera tapijttegels bestaan volgens een woordvoerder voor maar liefst 58 procent uit gerecyclede visnetten en petflessen. "Ook voor de achterkant van de tegel wordt grotendeels gerecycled materiaal gebruikt en extreem weinig van de gebruikelijke bitumen. Tessera wordt verder geproduceerd met 100 procent groene elektriciteit en de fabriek is geaccrediteerd met de ‘groene’ SA8000-certificering."

"Het Tessera tapijt is mede zo duurzaam geworden omdat Forbo bij de ontwikkeling van nieuwe producten werkt met Life Cycle Assessments (LCA’s). Deze holistische kijk op de milieueffecten van een product zorgt voor een zeer bewuste analyse van alle facetten van een product, van de totstandkoming tot het eindstadium van up- of recycling. Met die inzichten kunnen de milieuprestaties optimaal verbeterd worden."

www.forbo.com/flooring/nl-be


Deel op Social Media




11-10-2017 8:30

Tarkett-merk Desso heeft zijn ‘Make It Your Own’-tapijtcollectie van uitgebreid met de lancering van twee nieuwe producten: Pixelate en Metallic Shades. "De tapijtcollectie geeft een antwoord op de groeiende vraag naar unieke ruimten met een eigen sfeer, identiteit en persoonlijkheid.", aldus een woordvoerder.

De collectie is ontworpen om architecten en ontwerpers uit te nodigen te spelen met combinaties van texturen, kleuren en materiaaleffecten en zo de vloer als geheel een eigen, uniek verhaal te laten vertellen. De collectie bestaat al uit de producten Carved en Stitch die eerder dit jaar werden gelanceerd. "Met de lancering van Pixelate en Metallic Shades is de collectie compleet."  

Pixelate is geïnspireerd door gelaagde kleuren, waarbij de opvallende tapijttegels een subtiel kleurverloop laten zien met een overgang tussen twee verschillende garens, de ene effen en de andere meerkleurig. "De tegels worden willekeurig gelegd met kleurverloop in verschillende richtingen voor een werkelijk uniek uiterlijk. De meerkleurige garens geven ontwerpers en architecten de mogelijkheid de kleuren af te stemmen op het interieur, het schilderwerk, het meubilair en de wandbekleding. Pixelate is in acht kleuren verkrijgbaar."

Het assortiment Metallic Shades is ontworpen om ontwerpers en architecten uit te nodigen te experimenteren met de effecten van metallic glans- en matttinten. "Elke kleur is verkrijgbaar in twee verschillende tegels met een verschil in intensiteit van de metallic garens. De tegels kunnen worden gebruikt om een grote vloer in één kleur te leggen of kunnen worden gecombineerd om zones en overgangen tussen ruimten te maken."

Ludwig Cammaert, Director Design en Technical Development bij Desso vertelt: “De lancering van Pixelate en Metallic Shades completeert de ‘Make It Your Own’-collectie en zet ontwerpers extra aan om kleurlagen en materiaaleffecten te gebruiken voor het creëren van werkelijk unieke ruimten. Architecten en ontwerpers kunnen ook een bezoek brengen aan het Desso Carpet Design Center en in samenwerking met ons designteam hun eigen, gepersonaliseerde kleur of patroon creëren.” 

In overeenstemming met onze Cradle to Cradle®-filosofie van Desso worden alle producten in de collectie ‘Make It Your Own’ geleverd met de EcoBase-tapijtrug die voor 100 procent herbruikbaar is. "Ook bevatten de tapijttegels 100 procent verwerkte kalk van lokale waterleidingbedrijven. Desso is het eerste tapijtmerk ter wereld die gebruikmaakt van geüpcycled calciumcarbonaat."  

www.desso.com/makeityourown

br />

Deel op Social Media



11-10-2017 12:00

Interieurbeplanter Bruinsma Natuurlijk in De Kwakel vierde op donderdag 5 oktober zijn 60-jarig bestaan met het event Amazing Green Creations 2017. Het thema van de bijeenkomst luidde ‘The way to create a healthy and pleasant workspace’. Dit thema liep als een rode draad door de middag. 

“Op het gebied van de werkplek is er de laatste jaren nogal wat veranderd”, zegt Helga Verheijen-Bruinsma, directeur van het jubilerende bedrijf. “Door de opkomst van het Nieuwe Werken is de vierkante meterprijs van kantoren veel belangrijker geworden. Daarnaast is er steeds meer aandacht voor het gezondheidsaspect van de werkplek.” Die ontwikkeling biedt kansen voor de wereld van de interieurbeplanters, mits zij in staat zijn om zich aan te passen aan de nieuwe eisen in de werkomgeving. “Met alleen het leveren van plantenbakken red je het niet meer”, zegt Verheijen-Bruinsma onomwonden. “We hebben ons de afgelopen jaren gespecialiseerd in allerlei speciale oplossingen, zoals plantenwanden en hangend groen. Op die manier kunnen we architecten en facilitair medewerkers meerwaarde bieden in hun projecten. Want levend groen en bewegend water hebben ongekend veel invloed op het klimaat, de akoestiek en het gevoel van welbehagen van mensen in de kantooromgeving.”

De bezoekers van het event in De Kwakel kregen volop de gelegenheid om zich te vergewissen van de vele mogelijkheden die Bruinsma in dit opzicht te bieden heeft. In een drietal rondleidingen was er aandacht voor de onderwerpen ‘Levend groen en water als sfeermakers’, ‘Levend groen en water als klimaatverbeteraar’ en ‘Levend groen en water als interieurtool’.  Ook was er aandacht voor het onderwerp ‘Kersttrends 2017 en moscreaties’.

De kennisoverdracht geschiedde niet alleen gedurende de genoemde rondleidingen, maar ook tijdens een tweetal keynote-presentaties. In inspirerende bijdragen van Atto Harsta (Aldus Bouwinnovatie) en Ivo Lai  (Art Aqua)  werd bezoekers duidelijke gemaakt dat 'groen' en 'blauw' meerwaarde bieden in het professionele interieur. daarmee was de 60e verjaardag van Bruinsma natuurlijk niet alleen leuk, maar ook erg inspirerend.

www.bruinsmanatuurlijk.nl

Deel op Social Media



<< October 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031





Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >