Kvadrat en Coulisse bundelen krachten


Kvadrat en Coulisse bundelen krachten
20-02-2019 9:00
Kvadrat, wereldwijd producent van high-performance textiel voor de designwereld, en Coulisse, internationaal raambekleding-specialist, bundelen hun krachten in Kvadrat Shade. De samenwerking, die op 7 februari 2019 officieel inging, richt zich op het bieden van raambekleding-oplossingen en diensten aan architecten over de hele wereld.

Hiermee biedt Kvadrat Shade de beste oplossingen op het gebied van functionaliteit, comfort en duurzaamheid. Kvadrat kondigt tegelijkertijd de overname van Verosol aan. Verosol is de wereldwijde toonaangevende leverancier en uitvinder van gemetalliseerde high-performance textielen. Met deze overname beoogt Kvadrat haar positie in het rolgordijnensegment te versterken.

De lancering van de eerste collectie van Kvadrat Shade, die bestaat uit rolgordijnen ontworpen in samenwerking met designers Ronan & Erwan Bouroullec, vindt plaats tijdens het jaarlijkse designfestival van Kopenhagen, 3 Days of Design (23 tot en met 25 mei 2019).

"In Kvadrat Shade komen de unieke kwaliteiten van twee designiconen samen", aldus een woordvoerder. "Als marktleider op het gebied van textielinnovatie, -kleur en -creativiteit, heeft Kvadrat ruim vijftig jaar ervaring met het ontwikkelen van high-performance textiel voor de designwereld, zowel voor de project- als de residentiële markt. Hierdoor heeft Kvadrat een sterke positie in de architecten- en designerswereld. Coulisse heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van raambekledingsystemen,-stoffen en -motorisatie voor zowel de residentiële- als de projectmarkt en staat wereldwijd bekend om haar innovatieve designaanpak."

Door deze bundeling van krachten biedt Kvadrat Shade oplossingen en diensten voor de grootste, meest uitdagende projecten. Door middel van het wereldwijde servicenetwerk van Kvadrat, kan Kvadrat Shade a-tot-z-service op projecten over de hele wereld garanderen.

Kvadrat Shade wordt geleid door Managing Director Christian Baum Blaakær en Sales Director Jan-Henk Dekker. Christian Baum Blaakær: “Met Kvadrat Shade voegen we een nieuwe dimensie toe aan het Kvadrat-aanbod voor architecten en designers wereldwijd. De design rolgordijnen van Kvadrat Shade vormen de ideale oplossing voor zelfs de grootste, meest uitdagende projecten. In Coulisse hebben wij een partner met de juiste kennis en ervaring om de beste raambekleding oplossing voor ieder project te configureren.”

Jan-Henk Dekker: “We zijn enorm trots om met een iconisch merk als Kvadrat samen te werken om een bijzondere nieuwe lijn raambekleding oplossingen te introduceren bij de internationale architectenwereld. Het geeft ons tevens de kans om het bewustzijn voor de relevantie van inspirerende raambekleding een boost te geven.”

De eerste Kvadrat Shade-collectie is in samenwerking met designers Ronan & Erwan Bouroullec ontworpen. De lancering vindt van 23 tot 25 mei 2019 plaats tijdens het evenement 3 Days of Design in Kopenhagen. Kenmerkend voor de collectie is het esthetische design. De collectie omvat handbediende en gemotoriseerde rolgordijnsystemen met functionele, hoogwaardige stoffen van duurzaam, pvc-vrij textiel. "De stoffen voldoen aan de strengste veiligheids-, duurzaamheids- en gezondheidseisen. De collectie komt wereldwijd beschikbaar via de 35 verkoopkantoren van Kvadrat en biedt een oplossing voor ieder raambekledingvraagstuk, zowel op design als op functioneel gebied."

Met de overname van Verosol bemachtigt Kvadrat een sterke positie in de markt van high-performance stoffen. Verosol is wereldwijd een vooraanstaand specialist op het gebied van het design en de productie van functionele binnenzonweringstoffen en -systemen. Het bedrijf werd in 1965 in Eibergen, Overijssel opgericht en is de uitvinder van gemetalliseerde stoffen en plisségordijnen. "De innovatieve producten van Verosol bieden een ongeëvenaarde prestatie als het gaat om het reguleren van warmte en daglicht, met behoud van het zicht naar buiten, waardoor ze zorgen voor een duurzamere omgeving in gebouwen."

Anders Byriel, CEO van Kvadrat: “Verosol en Kvadrat delen dezelfde visie als het gaat om het verleggen van de technologische en esthetische grenzen op het gebied van textieldesign. Het bedrijf is altijd een koploper op het gebied van innovatie geweest. Als wereldleider op het gebied van gemetalliseerde textielen heeft Verosol een enorme schat aan kennis en onderzoek over het gebruik van textiel voor het reguleren van temperatuur en licht en energiebesparing. Nu Verosol deel is van onze familie, beschikken we over cruciale technologieën om een sterke positie in het rolgordijnensegment te bemachtigen.”
 
Jasper Hoek, CEO van Verosol: “Kvadrat en Verosol hebben al vele jaren een goede band. Deze nieuwe stap is de perfecte match voor beide bedrijven. Onze expertise op het gebied van high-performance raambekleding, is van strategisch belang voor Kvadrat. Voor Verosol betekent deze stap expansie en toegang tot klanten die Verosol niet zonder de sterke wereldwijde positie van Kvadrat zou kunnen bereiken.”
 
Verosol zal speciaal voor Kvadrat Shade nieuwe stoffen ontwikkelen. Deze zullen via het internationale verkoopnetwerk van Kvadrat leverbaar zijn. De focus voor het bestaande wereldwijde netwerk van distributiepartners van Verosol blijft onveranderd.
Het textielaanbod van Verosol is een belangrijke toevoeging voor de Kvadrat Shade-product portfolio en geeft het bedrijf een leidende positie in de markt voor duurzame high-performance raambekledingsoplossingen.

www.kvadrat.nl

Deel op Social Media
<< February 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >