Tweede leven voor textielafval


Tweede leven voor textielafval
02-01-2019 8:30

Binnenkort komen in het bestuursgebouw van de Universiteit Maastricht (UM) geluiddempende wandpanelen, gemaakt van textielafval. Deze panelen zijn gemaakt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

"Zo draagt de UM bij aan het verminderen van de wereldwijde textielafvalberg, wordt de arbeidsparticipatie in Nederland bevorderd én krijgen de medewerkers van de UM een betere werkplek", aldus een woordvoerder van de universiteit.

De UM heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. Het gaat daarbij om meer dan gescheiden afval en zonnepanelen. "Via de drieluik people, planet, profit wordt gekeken welke mogelijkheden er zijn om bij te dragen aan een betere wereld. Voor wat betreft people is welzijn en betrokkenheid van medewerkers en studenten een belangrijk thema. In het bestuursgebouw zijn kantoren met een slechte akoestiek. Geluiddempende panelen zijn hiervoor een goede oplossing en kunnen zorgen voor een betere werkplek."

“Binnen de UM hebben we een goed systeem voor afvalscheiding. Zo dragen wij bij aan een beter milieu. Maar we hebben ook oog voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Via projecten als bijvoorbeeld 4Limburg doen wij onderzoek naar mogelijkheden om ook hen te laten participeren in het arbeidsproces”, aldus Erwin Kuil, directeur Facility Services. “De leverancier van de wandpanelen leidt mensen op die moeite hebben met het vinden en houden van een baan en laat hen nieuwe producten maken van afgeschreven goederen. De keuze voor i-did als één van onze nieuwe leveranciers past dus perfect bij onze universiteit.”

www.maastrichtuniversity.nl


Deel op Social Media<< January 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >