Systeemplafond in 3D


Systeemplafond in 3D
05-12-2018 8:30
Rockfon heeft samen met interieurarchitect Gerben van der Molen van Stars Design uit Schiedam een compleet nieuwe 3D-toepassing van het standaard systeemplafond ontwikkeld. Deze innovatie stelt architecten volgens de fabrikant in staat een goede akoestiek te realiseren en tegelijkertijd te spelen met de hoogtes en patronen van plafondpanelen in een standaard systeemplafond.

“Deze toepassing maakt van een systeemplafond een lust in plaats van een last”, aldus interieurarchitect Van der Molen. Hotel Theater Figi in Zeist heeft de primeur van het eerste Rockfon 3D-systeemplafond in Nederland.  Interieurarchitect Gerben van der Molen, die de nieuwe foyer van Theater Hotel Figi ontwierp, stond aan de wieg van de ontwikkeling van het 3D-plafond. “Ik heb het bedacht als antwoord op de vraag die ik mezelf stelde: ‘hoe kunnen we systeemplafonds maken die functioneel, betaalbaar en toch mooi zijn?’ De basisgedachte is om van het nadeel van een systeemplafond (de zichtbare ophangconstructie) een voordeel te maken door de ophangconstructie te benadrukken”, licht hij toe. “Alle fabrikanten willen hun systeemplafond zo strak mogelijk gemonteerd zien, maar door de constructie een kleur te geven en de platen er schuin in te leggen ontstaat juist een zeer fraai en decoratief beeld. Vanuit elke hoek bezien biedt het bezoekers een ander perspectief. Als interieurarchitect vind ik het echt een versterking van het complete interieurontwerp.”
 
De unieke look en feel in de foyer van Hotel Theater Figi is gemaakt met het standaard Chicago Metallic ophangsysteem van Rockfon. "Dat is een T24-profielsysteem met panelen van 60 bij 60 centimeter, waarbij de T-profielen worden omkaderd met zogeheten C-profielen, ofwel bestaande (op maat gemaakte) ‘omkaderprofielen’", aldus Rockfon. "Het standaard vlakinlegpaneel is daarbij iets smaller dan normaal (57,5 in plaats van 59,4 centimeter) en wordt schuin in het profiel gelegd; zo ontstaat het fraaie eindresultaat."

www.rockfon.nl

 

Deel op Social Media<< December 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >