Antivingerafdruk-afwerking op Material Xperience


Antivingerafdruk-afwerking op Material Xperience
07-03-2018 22:22

Traditioneel worden afwerkingen in matte kleuren vermeden door ontwerpers omdat ze snel vuil worden. Formica Infiniti is een materiaal dat vingerafdrukken en vlekken vermijdt en biedt een oplossing voor nieuwe ontwerpmogelijkheden en meer keuze. Architecten en ontwerpers kunnen Formica Infiniti leren kennen op Material Xperience.

Dit materiaal werd ontwikkeld met technologie van de Formica Group en luidt volgens de fabrikant een nieuw tijdperk van laminaatbekleding in, waarvoor het al de Red Dot Product Award en de Duitse Design Award in de wacht sleepte. Matte kleuren zijn veel dieper en de zijde-achtige textuur voegt een extra gevoelsdimensie toe aan het oppervlak.We hebben allemaal de neiging om de oppervlakken om ons heen aan te raken. Dit ultra gladde materiaal zorgt ervoor dat oppervlakken in kantoren, winkels, horeca en onderwijs er niet alleen mooi uit zien, maar ook zacht  aanvoelen. "Een antimicrobiële bescherming vermijdt de ophoping en groei van bacteriën, waardoor het oppervlak ook schoon blijft", aldus een woordvoerder van Formica."Grote opvallende pronkstukken maken een interieurontwerp speciaal. TrueScale van Formica Group biedt het authentieke uiterlijk van marmer, steen en hout met de subtiele variaties en patronen van de natuurlijke materialen zonder de hoge kosten."

In commerciële omgevingen helpt TrueScale retailers en visuele reclamemakers hun displays te onderscheiden van concurrenten. Formica TrueScale is ook  heel goed toe te passen in horeca- en kantooromgevingen. Een belangrijk voordeel van TrueScale is het gemak waarmee decors kunnen worden vervangen. Het kan worden gebruikt voor seizoensgebonden of pop-updoeleinden in de detailhandel, waar het aantrekken van consumenten tot nieuwe producten belangrijk is, of in de kantoorsector waar het aanpassingsvermogen van het ontwerp essentieel is voor lay-outveranderingen, TrueScale minimaliseert de downtime en geeft de creatieve controle.

De Formica deurcollectie zal ook worden gepresenteerd. Deze ruime collectie met 186 decors en meerdere afwerkingsstructuren geeft architecten en ontwerpers de mogelijheid om de gewenste uitstraling te creëren in het project. Het laminaat voor deuren is door haar eigenschappen op gebied van hygiëne en onderhoud geschikt voor toepassingen in ziekenhuizen, woonzorgcentra en scholen, waar bredere en hogere deuren vereist zijn. De deuren zijn echter ook geschikt voor horeca, kantoren en winkelomgevingen.

Daarnaast voegt Formica drie praktische magnetische laminaten toe aan het assortiment. Het magnetische laminaat van Formica Group maakt een oppervlak niet alleen magnetisch, het maakt het ook beschrijfbaar met krijt of speciale stiften.

Formica Group is een bedrijfsgroep die wereldwijd actief is. In Europa heeft Formica Group vestigingen in North Shields en Newton Aycliffe, Verenigd Koninkrijk; Valencia, Spanje; en Kolho, Finland.

www.formica.com

 

Deel op Social Media
<< March 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >