Desso completeert collectie


Desso completeert collectie
11-10-2017 8:30

Tarkett-merk Desso heeft zijn ‘Make It Your Own’-tapijtcollectie van uitgebreid met de lancering van twee nieuwe producten: Pixelate en Metallic Shades. "De tapijtcollectie geeft een antwoord op de groeiende vraag naar unieke ruimten met een eigen sfeer, identiteit en persoonlijkheid.", aldus een woordvoerder.

De collectie is ontworpen om architecten en ontwerpers uit te nodigen te spelen met combinaties van texturen, kleuren en materiaaleffecten en zo de vloer als geheel een eigen, uniek verhaal te laten vertellen. De collectie bestaat al uit de producten Carved en Stitch die eerder dit jaar werden gelanceerd. "Met de lancering van Pixelate en Metallic Shades is de collectie compleet."  

Pixelate is geïnspireerd door gelaagde kleuren, waarbij de opvallende tapijttegels een subtiel kleurverloop laten zien met een overgang tussen twee verschillende garens, de ene effen en de andere meerkleurig. "De tegels worden willekeurig gelegd met kleurverloop in verschillende richtingen voor een werkelijk uniek uiterlijk. De meerkleurige garens geven ontwerpers en architecten de mogelijkheid de kleuren af te stemmen op het interieur, het schilderwerk, het meubilair en de wandbekleding. Pixelate is in acht kleuren verkrijgbaar."

Het assortiment Metallic Shades is ontworpen om ontwerpers en architecten uit te nodigen te experimenteren met de effecten van metallic glans- en matttinten. "Elke kleur is verkrijgbaar in twee verschillende tegels met een verschil in intensiteit van de metallic garens. De tegels kunnen worden gebruikt om een grote vloer in één kleur te leggen of kunnen worden gecombineerd om zones en overgangen tussen ruimten te maken."

Ludwig Cammaert, Director Design en Technical Development bij Desso vertelt: “De lancering van Pixelate en Metallic Shades completeert de ‘Make It Your Own’-collectie en zet ontwerpers extra aan om kleurlagen en materiaaleffecten te gebruiken voor het creëren van werkelijk unieke ruimten. Architecten en ontwerpers kunnen ook een bezoek brengen aan het Desso Carpet Design Center en in samenwerking met ons designteam hun eigen, gepersonaliseerde kleur of patroon creëren.” 

In overeenstemming met onze Cradle to Cradle®-filosofie van Desso worden alle producten in de collectie ‘Make It Your Own’ geleverd met de EcoBase-tapijtrug die voor 100 procent herbruikbaar is. "Ook bevatten de tapijttegels 100 procent verwerkte kalk van lokale waterleidingbedrijven. Desso is het eerste tapijtmerk ter wereld die gebruikmaakt van geüpcycled calciumcarbonaat."  

www.desso.com/makeityourown

br />

Deel op Social Media<< October 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >