Interface presenteert CO2-negatieve tapijttegel


Interface presenteert CO2-negatieve tapijttegel
24-07-2017 8:30

Interface heeft een prototype ontwikkeld van de eerste tapijttegel die CO2 opneemt: Proof Positive. Bij de productie van deze Proof Positive wordt er volgens de fabrikant meer CO2 opgenomen dan dat Interface uitstoot bij dit gehele proces.

Bij het bedenken van de CO2-negatieve tapijttegel heeft Interface goed gekeken naar het principe van fotosynthese. Planten zijn in dit proces in staat om koolstofdioxide om te zetten in glucose en zuurstof. Hierbij komt de CO2 helaas weer vrij als de planten eenmaal ontbinden. Interface is er naar eigen zeggen in geslaagd om dit nadeel van fotosynthese bij hun eigen productieproces te doorbreken. Het concern heeft voor de Proof Positive-tegel namelijk gebruikgemaakt van een nauwkeurig geselecteerde plantaardige koolstof. Hiervan hebben zij een duurzaam materiaal ontwikkeld dat in staat is om voor een lange periode de CO2 op te slaan, minstens voor een generatie.

Op het moment dat de tegel het einde van de levensduur bereikt, kunnen de materialen worden hergebruikt om nieuwe tapijttegels te produceren. "Op deze manier blijft de CO2 in een gesloten productiecyclus en komt het dus niet in de atmosfeer terecht, waar het een negatieve impact op het klimaat kan hebben", aldus een woordvoerder. 

De negatieve CO2-uitstoot van Proof Positive is puur en alleen te danken aan het design en de productie, niet vanwege extra projecten die de CO2-uitstoot compenseren. Dat past geheel in de duurzame strategie van Interface. Het concern heeft de uitstoot van zijn totale productieproces namelijk al sinds 1996 teruggebracht van 20 kilo CO2 per vierkante meter naar iets meer dan 7 kilo per vierkante meter in 2016. Proof Positive komt uit op minder dan -2 kilo koolstof per vierkante meter.

Proof Positive is vooralsnog alleen een prototype. "Dat maakt het idee achter de CO2-negatieve tegel niet minder veelbelovend", benadrukt de woordvoerder. "Als deze nieuwe benadering van productie in de toekomst op grote schaal wordt toegepast, kan dat een forse bijdrage leveren aan het oplossen van het klimaatprobleem."

"We hebben de Proof Positive-tegel ontwikkeld om onze klanten, de industrie en de wereld te inspireren", zegt Ton van Keken, SVP Operations EMEA bij Interface. "Het klimaatprobleem vraagt om innovatieve oplossingen als deze. Interface wil dat architecten, ontwerpers en bedrijven bij het creëren van interieurs rekening kunnen houden met het klimaat, door materialen te kiezen die klimaatverandering kunnen keren."

"De Proof Positive-tegel is een nieuwe mijlpaal voor Interface", zegt John Bradford, Chief Science and Technical Officer van het bedrijf. "Dit prototype is het resultaat van 20 jaar onderzoek naar design- en productieprocessen met een gesloten cyclus. Deze systemen zijn cruciaal voor het succes van onze Climate Take Back-missie. We zien klimaatverandering niet alleen als een probleem, maar ook als een uitdaging om als bedrijf een positieve impact te hebben."

www.interfaceflor.com
 

Deel op Social Media
<< July 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >