Miljoeneninvestering Mosa


Miljoeneninvestering Mosa
24-04-2017 8:30

Dat het goed gaat met de interieurmarkt is zo langzamerhand een understatement. De bomen groeien alom tot in de hemel. De schroom om te investeren is alom afgeworpen. Ook bij Koninklijke Mosa, zo blijkt uit een actueel persbericht.

De tegelfabrikant kondigt aan miljoenen euro’s te gaan investeren in innovatieve technologieën om de productie van wand- en vloertegels in Maastricht te verhogen. "Hiervan gaat dit jaar al zes miljoen euro naar een nieuwe oven met meer capaciteit in de vloertegelfabriek", aldus een woordvoerder. "Andere investeringen zijn gericht op verdere innovatie van producten, technologie, en bouwprocessen."

Met meer dan 550 werknemers is Mosa nu al de grootste industriële werkgever in Maastricht. De groeiende vraag naar keramische tegels en de geplande investeringen leiden volgens het berdijf per direct tot dertig nieuwe banen voor met name allround operators.

"We hebben de wind mee, en dat komt mede dankzij de sterke internationale positie die Mosa in de afgelopen jaren heeft verworven”, zegt Remon Veraart, CEO van Mosa. “Tijdens de crisis in de bouw daalde de bouwproductie en daarmee de vraag naar tegels in eigen land. Door internationalisering groeit de export van wand- en vloertegels sterk. Bovendien neemt de vraag in Nederland weer toe."

Veraart: “Duurzaamheid staat centraal bij de ontwikkeling van nieuwe producten en verantwoorde productieprocessen. Maar wij maken ons ook sterk voor optimale arbeidsomstandigheden. Wij investeren in mensen voor de lange termijn. Zo voeren we al 15 jaar lang een consistent opleidingsbeleid in procestechniek (VaPro), in samenwerking met Techniekcollege Arcus Leeuwenborgh. En bieden op andere terreinen doorlopend ontwikkelingsmogelijkheden om de mensen te laten groeien. We zijn een wereldspeler en trots op onze wortels in Maastricht, waarmee we een bijdrage leveren aan het behouden en versterken van de Nederlandse maakindustrie.”

www.mosa.nl

Deel op Social Media 

<< April 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >