IVC Group verdubbelt magazijnruimte


IVC Group verdubbelt magazijnruimte
14-12-2016 8:00

IVC Group in Avelgem (België) is hard op weg om wereldleider te worden in de snel groeiende markt van Luxury Vinyl Tiles (LVT), luxevinyl in tegels of planken. Om die groei de nodige zuurstof te geven, investeert het bedrijf fors in nieuwe fabrieken en logistieke capaciteit. Zo wordt in december in Avelgem het hypermoderne hoogbouwmagazijn uitgebreid tot een verdubbeling van de capaciteit. “De trucks kunnen binnen 15 minuten geladen worden”.

IVC Group is producent van hoogwaardige vinylvloeren voor project- en residentiele toepassingen. Vooral het merk Moduleo is aan een opmerkelijke opmars bezig. "Dit hoogwaardige, modulaire vinyl slaat wereldwijd aan, omwille van de innovatieve designs, duurzaamheid en realistische look. Met het in allerlei ongewone formaten ‘Moods’ lanceerde Moduleo dit jaar zelfs de eerste ‘creatieve studio’, waarmee ontwerpers een ongekende vrijheid krijgen."

De toenemende populariteit van het merk heeft gevolgen. “Het enthousiaste onthaal van Moduleo is natuurlijk geweldig, maar stelt ook de nodige uitdagingen op het vlak van productie en logistiek”, zegt ceo Jan Vergote. ”Maar hier hebben we gelukkig goed op geanticipeerd. Onze hoogtechnologische fabriek in Avelgem draait sinds 2012 op volle toeren, en in 2014 hebben we een nieuw hoogbouwmagazijn gebouwd. Met deze uitbreiding erbij, inclusief de aangepaste shippingzone om verzendcapaciteit mee te laten groeien met opslagcapaciteit, zijn we helemaal klaar voor de toekomst.”

Met het nieuwe magazijn, 35 meter hoog en 75 meter breed, verdubbelt IVC Group het aantal palletplaatsen tot 21.000 en meer dan 2 miljoen vierkante meter product, goed voor een capaciteit van 24 miljoen vierkante meter per jaar en een piekvolume van bijna 100.000 vierkante meter per dag. De picking gebeurt volledig automatisch via het warehouse management systeem (WMS), met maximale efficiëntie. Jan Vergote: “Je kunt het vergelijken met een reusachtige dranken- of snoepautomaat. Tussen het ingeven van een picking order tot het wegrijden van de vrachtwagen zitten er amper 15 minuten.”

Via een speciaal daartoe gebouwde conveyorbrug over de weg is er een rechtstreekse connectie met de productiefabriek. Het volledige proces van stockage is vanuit SAP aangestuurd, binnen de hoogbouw regelt WMS alle bewegingen. Met 12 voltijdse medewerkers kan een 24/24 service worden gegarandeerd. “Door al deze maatregelen kunnen we garanderen dat Moduleo te allen tijde voorradig is voor onze klanten, en de service op een continu hoog niveau houden”, besluit Jan Vergote.

IVC Group, opgericht in 1997, is de de grootste Europese fabrikant van Luxury Vinyl Tile en residentieel vinyl op rol. Met 1.500 medewerkers in zes productie-units in België, Luxemburg en de Verenigde Staten, ontwikkelt en produceert IVC Group jaarlijks ruim 100 miljoen vierkante meter vinylvloeren. De productportfolio bestaat uit vier merken: Leoline (residentiële vinylvloeren op rol), Itec (projectvinylvloeren op rol), Moduleo (hoogwaardige modulaire vinylvloeren voor project- en residentieel gebruik) en XtrafloorTM (accessoires voor vinyl en LVT vloeren). Sinds 2015 maakt IVC Group deel uit van het Amerikaanse beursgenoteerde Mohawk Industries, de wereldwijde marktleider in vloerbekleding.

www.ivcgroup.com

Deel op Social Media<< December 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >