Inspirerende Forbo-kennisdag over onderwijs


Inspirerende Forbo-kennisdag over onderwijs
09-12-2016 8:30

Vloerfabrikant Forbo hield onlangs een kennisdag over de vloer in het onderwijs. De jaarlijkse kennisdag leverde weer tal van interessante gesprekspunten op. Zo werd er onder meer gepraat over de robotisering van het onderhoud, duurzaamheid en ‘kostenefficiënt’ bouwen.

Dat het niet alleen bij praten bleef, bleek toen er een intelligente schoonmaakrobot de Forbo-fabriek kwam binnenrijden. Hans van Dam van Diversey Care gaf commentaar. "Door de combinatie van techniek en efficiency is deze robot echt een goed alternatief voor de traditionele schrobzuigmachine, die door mensen moet worden bediend. Je programmeert de route eenmalig en hij doet daarna telkens weer zelfstandig zijn werk. De sensoren werken op basis van sonar. Hij navigeert moeiteloos langs muren, mensen en obstakels." De robot reinigt tot 1.000 vierkante meter per uur en bespaart een hoop geld, aldus Van Dam. De schoonmakers kunnen intussen andere zaken oppakken.

Op kostengebied, waarschuwde Victor Mulder namens Forbo, rekening te houden met de kosten over de hele levenscyclus. Naast kosten en uiterlijk, blijven de milieubelasting en andere gezondheidsaspecten, zoals de akoestiek en het binnenklimaat belangrijk, aldus veel van de aanwezige huisvestingsmanagers. Zo werden de akoestische panelen van Ecophon genoemd (die een ruimte ook gemakkelijk in tweeën delen en het interieur ‘kostenefficiënt’ een ander uiterlijk geven) alsmede de duurzame Marmoleumvloer van Forbo Flooring.

Aldo Vos, architect-directeur van Broekbakema, sprak tenslotte over natuurlijk bouwen. "Iedereen praat over het binnenklimaat, maar installaties worden steeds duurder en zijn steeds complexer in gebruik. Comfort is een vorm van geluk en dat verbannen we uit de scholen. Techniek zorgt ervoor dat we veel tijd in een gebouw doorbrengen waarbij het altijd dezelfde temperatuur is. Dat is niet gezond.’" Vos geeft er de voorkeur aan om juist kunt samen te werken met de natuurlijke elementen en klimatologische omstandigheden. In zijn ontwerp voor de brede school voor speciaal onderwijs in Lisse zorgt de omsloten binnentuin bijvoorbeeld voor de rust en geborgenheid die deze groep kinderen nodig heeft.

www.forbo-flooring.nl


Deel op Social Media<< December 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >