Vloer met 'augmented reality'


Vloer met 'augmented reality'
10-06-2016 8:30

Forbo Flooring heeft in samenwerking met ontwerper Maarten Ponjée een nieuwe Flotex vloer op de markt gebracht die gebruik maakt van augmented reality (AR). De layer app brengt de vloer letterlijk tot leven. Zo vliegen de vlinders je levensgroot om de oren.

Ponjée heeft de AR-gimmick bedacht met het idee dat er ook functionaliteit aan vastgeknoopt zou kunnen worden. Zo zouden de vlinders je in een hotel, ziekenhuis, school, werkomgeving, winkel of huis bijvoorbeeld kunnen leiden naar je plek van bestemming.

De vloer is geïnspireerd op het boek ‘De ontwikkeling van rupsen, vlinders en insecten’ van de botanische tekenares Anna Maria Sybilla Merian dat in 1665 verscheen. Ponjée was geraakt door de enorme schoonheid en precisie van de tekeningen. De app speelt daarop in en geeft een Alice in Wonderland-effect met vlinders van wel een meter groot die om je heen cirkelen. De AR-applicatie opent met een verhaaltje over Merian. De designvloer wordt geleverd in vier kleurvarianten, maar kan volgens Ponjée eenvoudig worden ingepast in elke huisstijl.

Flotex is een high-tech vloerbedekking die oogt als tapijt en warm en comfortabel aanvoelt, maar volgens Forbo zonder de (onhygiënische) nadelen van een zachte vloer. "Zo kan de vloer met zijn vinyl rug en nylon garens eenvoudig nat gereinigd worden. Daarnaast vangt Flotex met haar 80 miljoen vezels per vierkante meter fijnstof, huisstofmijt en allergenen die vervolgens eenvoudig opgezogen kunnen worden. De collectie biedt verder ongekende mogelijkheden qua kleur en dessin. Zo kan elke denkbare afbeelding op de vloer gedrukt worden. Bovendien kent de veerkrachtige, duurzame vloer (67 procent gerecycled materiaal) superieure antislip eigenschappen en akoestische kwaliteiten."

Maarten Ponjée is directeur van Eyedicted, een designstudio met een voorliefde voor het ontwerpen van patronen/motieven voor muren, lampen, vloeren, banken, bedden, maar ook mensen (textiel). De inspiratie komt daarbij vaak uit de natuur.

www.eyedicted.com

Deel op Social Media<< June 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >