Moduleo creatief op Design District


Moduleo creatief op Design District
04-05-2016 14:38

Van 1 tot en met 3 juni 2016 wordt de veertiende editie van het vakevenement voor interieurdesign Design District georganiseerd. Op stand V07 presenteert de IVC Group (Moduleo en Itec) de nieuwste evoluties in vinyl op rol en LVT, voor residentiële en commerciële toepassingen, op technisch en esthetisch vlak.  De nieuwe collectie Moduleo Moods krijgt hier haar première voor het Nederlandse vakpubliek.

Met Moods introduceert Moduleo een ‘creatieve studio’ waarmee klanten een persoonlijke stempel op de vloer kunnen drukken. Moduleo maakt dit mogelijk door zijn bekende Transform en Impress collecties uit te breiden met 8 innovatieve formaten, geometrische vormen die onderling compatibel zijn maar ook met de standaard Moduleo formaten. Daardoor zijn eindeloze verlegpatronen mogelijk. De Moods formaten omvatten geometrische en rechthoekige vormen, variërend van een visgraat plank tot Hongaarse punt, van zeshoek tot driehoek en ruit. Omdat alles samen past, zijn de mogelijkheden oneindig. Van ‘mild to wild’, of van een vrij traditionele visgraat tot een grillig, kunstzinnig patroon. Een antwoord op de vraag van consumenten en architecten naar een meer persoonlijke invulling van de leefruimte. De dessins zijn gebaseerd op een selectie van de bestaande Transform en Impress collecties.

Itec, gespecialiseerd in decoratieve vinylvloeren op rol voor commerciële toepassingen, ziet een sterke groei in de projectmarkt van de zorg, onderwijs en hospitality. Dit is te danken aan de steeds bredere decoratieve mogelijkheden, waarmee perfect ingespeeld kan worden op de gewenste sfeer en uitstraling. Het plaatsings- en onderhoudsgemak en de slijtvaste duurzaamheid blijven unieke en aanvullende eigenschappen. De collectie omvat uitgesproken commerciële toepassingen (Concept ultimate), akoestische vloeren (Optimise 50/70) en technische veiligheidsvloeren (isafe). Itec heeft een toekomstgericht productieproces op de eco-vriendelijke locatie: windmolens, efficiënte productietechnologieën, recuperatie van materiaal, gebruik van het Scheldewater als koelwater in het productieproces en eco-vriendelijk verpakkingsmateriaal.

IVC Group, opgericht in 1997, is de snelst groeiende producent van vinylvloeren en behoort tot de top 3 wereldwijd. Met 1.500 medewerkers in zes productie-units in België, Luxemburg en de Verenigde Staten, ontwikkelt en produceert IVC Group jaarlijks ruim 100 miljoen m2 vinylvloeren. De productportfolio bestaat uit 4 merken: Leoline (residentiële vinylvloeren op rol), Flexitec (residentiële vinylvloeren op rol Noord-Amerika), Itec (projectvinylvloeren op rol) en Moduleo (hoogwaardige modulaire vinylvloeren voor project- en residentieel gebruik). Sinds 2015 maakt IVC Group deel uit van het Amerikaanse beursgenoteerde Mohawk Industries Inc., de wereldwijde marktleider in vloerbekleding.

Zoals inmiddels alom bekend is 100% Design in Nederland voortgezet onder de naam Design District. De organisatie, al meer dan 14 jaar verantwoordelijk voor het concept van deze interieurbeurs, zet het evenement onder deze naam jaarlijks voort in Nederland. Na een veelbelovende start (2002, 2003) in de Cruise Terminal Rotterdam en vele mooie edities in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, is het evenement sinds 2012 gehuisvest bij Taets op het Hembrugterrein in Zaandam, net onder de rook van Amsterdam.

www.ivcgroup.com

Deel op Social Media 

 

<< May 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >